Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. május 11., Csütörtök

Írta:

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! - Bödecs Pál

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: szerdai adás ismétlése

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Érdekes Emberek: Beszélgetés Szabó Ferenc Krisztián latin- ógörög- történelem szakos tanárral: A Tanár úr, a Szilády Gimnáziumban tartott "Mi van az arcunkra írva" című előadása kapcsán mesélt az ókori római politikai élet és szobrászat összefüggéseiről.

11:00 - Rövid Tájékoztató rovat: Egészségpercek: Dr Kovács Mária házi gyermekorvos az antibiotikumok hatásairól, szerepéről mesél belseje: Örök dilemma egy orvos számára, engedjen-e betege nyomásának, amikor valami ütőset szeretne kapni, akár egy-egy vírusos megbetegedés elején, és igen csalódott, ha a pihenés teázás tüneti szereket látja a recepten. Mikor is indokolt az antibiotikum, milyen veszélyei lehetnek akkor, ha feleslegesen szedi őket valaki? Erről hallhatnak szakértőnktől, aki közel 30 éves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. Feltétlenül tartsanak velünk!

12:00 – Retro magazin:Jóllét: Amikor tartósan fent van a „pumpa”

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola Balotaszállási tagintézménye a Határontúl program keretében Erdélyben járt: Első ízben, óriási örömmel vettek részt a hetedikes diákok és kísérő tanáraik Balotaszállásról a Határtalanul kiránduláson. Elsőként Veresné Szűcs Ibolya magyar tanárnőtől tudjuk meg, hogyan is sikerült megvalósítani a programot, milyen hatással volta diákokra, élőben látni és tapasztalni a az irodalom, történelem órán tanultakat! Megtudjuk segítségével, milyen előnyei lehetnek egy kis létszámú iskolának és közösségnek. Húth Regina és Veres Petra diákok segítségével élményszerűen mi is részesei lehetünk a Tordai hasadéknál, a Gyilkos tónál vagy épp a Vajdahunyad várnál tett kirándulásoknak. Megtudjuk milyenek az erdélyi ízek és hogyan ismerkedtek az ottani diákokkal a fiatalok. Feltétlenül tartsanak velünk!

14:00 – 153-Lélekmód: - Boldogságra vagyunk teremtve, Honti Irén evangélikus lelkésznővel beszélgetünk: A lelkész, logoterapeuta arról a legfontosabb feladatunkról beszél, hogyan lehetünk boldogok, hisz arra vagyunk teremtve. Ma rendkívül sok dolog miatt szorongunk és vagyunk feszültek, egy indián törzsfőnök szerint rossz az európai ember közelében lenni emiatt. Sajnos sok igazság van ebben. Van egy ország, amelyben nem a GDP az ország fejlődésének mérője, hanem az, mennyire érzik magukat boldognak a tagjai! Mi az oka, hol tévesztünk célt, ki lehet-e a mai világ rohanásából, elvárás tengeréből lépni? Irénke válasza: kilépni nem, viszont változtatni lehet és kell! A mai számítógépek, már az emberi kreativitást is egyre ügyesebben oldják meg helyettünk, egy dolgot nem tudnak, szeretni és együtt érezni a másik emberrel. Tehát egyre világosabb, hogy mi is igazán az emberi élet feladata, mely egyedi és nem helyettesíthető: megtanulni szeretni és igazán boldognak lenni. Ehhez kapunk szívből jövő és gyakorlati tanácsokat a szakembertől, feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin

19:00 – Szép Álmokat: Vuk

19:15 – Irodalom az Éterben: Victor Hugo - A párizsi Notre-dame

20:00 – Lélekműhely: HOGYAN TUDJUK FELSZABADÍTANI AZ ÉLETERŐINKET? A kivetítő azonosulásról, Zsákutcák: 3) Bennünk élő gyerek hasonul meg önmagával. Szülői engedélyek

21. 20 – Életutak: Hitvalló - Vörös István

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Nicholas Sparks: Az utolsó dal