Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. május 07., Vasárnap

Írta:

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom:Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel!-  Bödecs Pál

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Ma lenne 70 éves az utánozhatatlan David BowieA brit énekes és dalszerző az elmúlt évtizedek könnyűzenéjének egyik legmeghatározóbb és legsokoldalúbb alakja volt. David Bowie 1947. január 8-án Londonban látta meg a napvilágot, méghozzá David Robert Jones néven. Középiskolás korától szaxofonozott, foglalkozott pantomimmal és képzőművészettel is. Pályája nehezen indult: első albuma még nem volt nagy siker.1966-ban vette fel a híres amerikai pionír, James Bowie és a róla elnevezett vadászkés ihlette David Bowie nevet, hogy ne tévesszék össze Monkees együttes tagjával, Davy Jonesszal. Első sikere 1969 nyarán a holdra szállás ihlette Space Oddity volt. A folytatással azonban adós maradt, a sajtó már egylemezes sztárként temette. Egy évvel később csattanós választ adott: megjelentette a The Man Who Sold The World című lemezt, melynek borítóján a transzvesztitának maszkírozott Bowie kihívó pózban hever egy díványon. Ezt követte 1971-ben a populárisabb Hunky Dory, majd 1972-ben az évtized egyik legnagyobb hatású lemeze, a The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. Ziggy Stardust-alteregójával még egy albumot adott ki Aladdin Sane címmel, majd megvált elhasznált glam rock szerepétől. Egy újabb tematikus lemez (Diamond Dogs) és egy addig soha nem látott méretű világturné a hetvenes évek szupersztárjává avatta. A sikert a zene mellett külsőségeknek is köszönhette: a fémes hangú, kifestett Bowie színpadi műsorát látványos showelemekkel körítette. Ettől kezdve 2-3 évente váltogatta alteregóit, kiérdemelve ezzel a rockzene kaméleonja címet. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Egymásra hangolva magazin –Pap Miklós görög katolikus atya a Sapientia Főiskola Tanszék vezetője.

15:00 – Életutak – Hitvalló

16:00- Sztárportré: Mohamed Fatima! Gyermekkorról, utazásokról, névváltoztatásról, és új zenéről!„Amióta élek, nekem a levegőm, az ételem, az alvásom, mindenem a zene. Nekem mindig evidens volt, hogy meg kell ismernem a zenének minden válfaját. Van olyan zene is, ami kirázza az emberből a lelket. Volt egy olyan éjszaka, amikor rászántam erre is egy órát, és végig csak azt hallgattam, hogy mi tetszik az embereknek ebben a zenében. Rájöttem, hogy ez egy lelkiállapot. Amikor az emberben dúl az idegesség, a feldúltság, és össze-vissza kusza minden, akkor valakinek jól esik egy ilyen zenét hallgatni. Én egy óra után nem bírtam tovább, az is nagyon kényszerű volt. Most készülünk egy új lemezre: Trap stílus, ez a hiphop-nak egy válfaja. Itt nem lehet nagyon hajlítgatni, itt egyenes éneklés van! Fiatal rappereket próbáltam összeszedni a lemezre, olyanokat, akik underground vonalon indultak el - interneten hihetetlenül népszerűek. ” (ismétlés)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat:Segítség hal lettem!

19:15 – Irodalom az éterben: Victor Hugo - A párizsi Notre - Dame

20:00-Lélekműhely: HOGYAN TUDJUK FELSZABADÍTANI AZ ÉLETERŐINKET? Zsákutca típusok: 1) Belső konfliktusok 2) Igaz, emberi vágyaink, szükségleteink kontra szülői tilalmak. Tilalmak típusai

21:00 - Régi Tanítások: Bödecs Pál

22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom:Nicholas Sparks: Az utolsó dal