Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. május 06,. Szombat

Írta:

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel!: Édes Árpád

6:54 – A Nap Igéje

7:00 – A tudomány mai állása: A tartalomból: Fel kell készülni, hogy nagy hőség lehet a városokban. Új módszer, ami elpusztítja a rákot. A hiperaktivitás kezelhető, ezért is fontos a korai felismerés. Már a Mars épületeinek anyagát kutatják. (ismétlés)

8:00 – Babusgató:Közlekedésre nevelés fontossága kisgyermekkorban: A mindennapi közlekedés legvédtelenebb és egyben legveszélyeztetettebb csoportját a gyerekek képezik, köszönhetően annak, hogy életkoruknál fogva tájékozódási, észlelési és koordinációs képességeik még fejlődő szakaszban vannak, illetve kevés tapasztalattal rendelkeznek. Farkasné Wodrnig Zsuzsa rendőrőrnaggyal, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadójával beszélgetek arról, hogy mi is a szülők, pedagógusok és szakemberek feladata a gyerekek közlekedési ismereteinek gyarapítása érdekében. (csütörtöki adás ismétlése)

9:00 – Jóllét: Spin Racing: Kothencz Ágota és Berta Evelin, mint edzők mutatják be ezt a sportolási lehetőséget. Elmondásuk szerint alaposan megmozgatja az egész testet, állóképesség növelő. A riportból megtudhatjuk, hogy az elnevezés, mint Spin Raicing egy csoportos, zenés, edzői irányítással végzett teremkerékpáros tréning. Takács Gizella, aki már három éve részt vesz az edzéseken elmondja, hogy maga is pozitív változásokat tapasztalt saját testi-lelki állapotában. Ez a közkedvelt sport hatékonyan formálja az alakot, erősíti a hasizmot; a felsőtest bevonásával, a karhajlításokkal pedig feszesebbé válik a kar izomzata is. (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: „Északi Fény” Kiskunhalason – a Norvégiában élő Zseni Zsuzsi énekesnő és tanárnője koncerteznek és mesélnekA Kiskunhalason közismert és szeretett Zseni család legifjabb tagja Zsuzsi közel öt éve él Norvégiában, és jelenleg magánénekesnek tanul Bergenben. Nemrégiben itthon járt és volt középiskolájában a Sziládyban csodálatos és különleges koncertet adott Északi Fény címmel, melyen tanára Turid Bakke Braut professzorasszony kísérte. Riportunkban Zsuzsi kalandos és fordulatos életének részletei mellett bepillanthatunk Norvégia mindennapjaiba is. Hogyan lehet megszeretni élni és boldogulni ott, ahol 320 napot esik az eső egy évben, és a gumicsizma-esőnadrággal alapfelszerelés? Ahol a tél rendkívül hosszú, s ha eljön a nyár néhány pillanata, mindenki „kapa-kasza eldob”, szabadságát azonnal kivéve élvezi a 24 fokos meleget? Megtudják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

14:00 – Sztárportré: Mohamed Fatima! Gyermekkorról, utazásokról, névváltoztatásról, és új zenéről!„Amióta élek, nekem a levegőm, az ételem, az alvásom, mindenem a zene. Nekem mindig evidens volt, hogy meg kell ismernem a zenének minden válfaját. Van olyan zene is, ami kirázza az emberből a lelket. Volt egy olyan éjszaka, amikor rászántam erre is egy órát, és végig csak azt hallgattam, hogy mi tetszik az embereknek ebben a zenében. Rájöttem, hogy ez egy lelkiállapot. Amikor az emberben dúl az idegesség, a feldúltság, és össze-vissza kusza minden, akkor valakinek jól esik egy ilyen zenét hallgatni. Én egy óra után nem bírtam tovább, az is nagyon kényszerű volt. Most készülünk egy új lemezre: Trap stílus, ez a hiphop-nak egy válfaja. Itt nem lehet nagyon hajlítgatni, itt egyenes éneklés van! Fiatal rappereket próbáltam összeszedni a lemezre, olyanokat, akik underground vonalon indultak el - interneten hihetetlenül népszerűek. ”

16:00 – Halasi szószék: Baptista Istentisztelet

17:00 – Klasszikusok órája: Ma lenne 70 éves az utánozhatatlan David BowieA brit énekes és dalszerző az elmúlt évtizedek könnyűzenéjének egyik legmeghatározóbb és legsokoldalúbb alakja volt. David Bowie 1947. január 8-án Londonban látta meg a napvilágot, méghozzá David Robert Jones néven. Középiskolás korától szaxofonozott, foglalkozott pantomimmal és képzőművészettel is. Pályája nehezen indult: első albuma még nem volt nagy siker.1966-ban vette fel a híres amerikai pionír, James Bowie és a róla elnevezett vadászkés ihlette David Bowie nevet, hogy ne tévesszék össze Monkees együttes tagjával, Davy Jonesszal. Első sikere 1969 nyarán a holdra szállás ihlette Space Oddity volt. A folytatással azonban adós maradt, a sajtó már egylemezes sztárként temette. Egy évvel később csattanós választ adott: megjelentette a The Man Who Sold The World című lemezt, melynek borítóján a transzvesztitának maszkírozott Bowie kihívó pózban hever egy díványon. Ezt követte 1971-ben a populárisabb Hunky Dory, majd 1972-ben az évtized egyik legnagyobb hatású lemeze, a The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. Ziggy Stardust-alteregójával még egy albumot adott ki Aladdin Sane címmel, majd megvált elhasznált glam rock szerepétől. Egy újabb tematikus lemez (Diamond Dogs) és egy addig soha nem látott méretű világturné a hetvenes évek szupersztárjává avatta. A sikert a zene mellett külsőségeknek is köszönhette: a fémes hangú, kifestett Bowie színpadi műsorát látványos showelemekkel körítette. Ettől kezdve 2-3 évente váltogatta alteregóit, kiérdemelve ezzel a rockzene kaméleonja címet.

18:00 – Önindító:Ezen a héten Tóth Norbival, egy világlátott fiatalemberrel beszélgettünk itthoni és külföldi munkatapasztalatairól. Tartsatok velünk, ha Benneteket is érdekel, hogy milyen egy magyar fiatalnak a külföldi álláskeresés és állás; illetve mi a különbség a külföldi és itthoni munkavállalás között.​

19:00 – Szép Álmokat: Segítség hal lettem!

19:15 – Irodalom az Éterben: Victor Hugo - A párizsi Notre - Dame

20.00 – Lélekműhely: SEBZETTSÉG: A sebzettségről és a sebzett emberről pontokban (sok-sok pontban) Jung nyomán folyt.

21:20 – Régi tanítások: Bödecs Pál

22:00 - Éjszakai virrasztó Irodalom: Nicholas Sparks: Az utolsó dal