Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. május 02., Kedd

Írta:

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jules Verne: A dunai hajós

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp:az előző napi adás ismétlése

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 - Rövid Tájékoztató rovat: Kertelő; Sport

12:00 – Retro magazin: 30perc alatt: Úton, vízen, levegőben 30perc alatt: Úton, vízen, levegőben

13: 00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Közösségi kertek Kiskunhalason  - Greguss viktor Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület elnöke számolt be, arról a nyertes pályázatról, aminek köszönhetően Kiskunhalas néhány lakótelep belső udvarán közösségi kerteket szeretnének kialakítani. Az adásban elhangzik, hogy a  munkálatokhoz támogatókat és a parcellákhoz örökbefogadókat is keresnek. A projekt tervezési folyamatairól részletesen is hallhatnak a riportban.

14:00 – Jóllét magazin: - Spin Racing: Kothencz Ágota és Berta Evelin, mint edzők mutatják be ezt a sportolási lehetőséget. Elmondásuk szerint alaposan megmozgatja az egész testet, állóképesség növelő. A riportból megtudhatjuk, hogy az elnevezés, mint Spin Raicing egy csoportos, zenés, edzői irányítással végzett teremkerékpáros tréning. Takács Gizella, aki már három éve részt vesz az edzéseken elmondja, hogy maga is pozitív változásokat tapasztalt saját testi-lelki állapotában. Ez a közkedvelt sport hatékonyan formálja az alakot, erősíti a hasizmot; a felsőtest bevonásával, a karhajlításokkal pedig feszesebbé válik a kar izomzata is. (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin

19:00  - Szép Álmokat: A vadhattyúk

19:15 - Irodalom az Éterben:  Victor Hugo - A párizsi Notre-dame

20:00 – Lélekműhely: SEBZETTSÉG A sebzettségről és a sebzett emberről pontokban (sok-sok pontban) Jung nyomán folyt.

21:15 – Életutak:Fekete Ágnes riportja: Pál utcai fiúk - a Lónyay Utcai Református Főgimnázium az a háttér, amelyben ez a könyv megszületett. Nem véletlenül, számos motívum a könyvben bibliai háttérre utal. Mai műsorunkban három tanár is erről beszél majd. Szilágyi Erzsébet kutató, Laták István magyar tanár, de először Baranyai Norbert, a debreceni Dóczy Gimnázium tanára, aki a Pál utcai fiúk bibliai párhuzamairól írt értekezést.

 22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura A király visszatér  és Nicholas Sparks: Az utolsó dal