Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. május 01., Hétfő

Írta:

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Jules Verne: A dunai hajós

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: (pénteki adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Jóllét magazin: Spin Racing: Kothencz Ágota és Berta Evelin, mint edzők mutatják be ezt a sportolási lehetőséget. Elmondásuk szerint alaposan megmozgatja az egész testet, állóképesség növelő. A riportból megtudhatjuk, hogy az elnevezés, mint Spin Raicing egy csoportos, zenés, edzői irányítással végzett teremkerékpáros tréning. Takács Gizella, aki már három éve részt vesz az edzéseken elmondja, hogy maga is pozitív változásokat tapasztalt saját testi-lelki állapotában. Ez a közkedvelt sport hatékonyan formálja az alakot, erősíti a hasizmot; a felsőtest bevonásával, a karhajlításokkal pedig feszesebbé válik a kar izomzata is. (ismétlés)

11:00 - Rövid Tájékoztató rovat: Sport; Vedd és Olvasd

12:00 – Retro magazin: Babusgató: Hozzátáplálás csecsemő és kisgyermek korban - Király Krisztina védőnővel

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Elektromos autó töltőállomás telepítése - Farkas Dániel alpolgármester adásunkban több nyertes pályázatról is beszámolt. Az egyik ilyen pályázat, ami Kiskunhalason az elektromos autúk töltésére alkalmas pontok lesznek telepítve. Ezen kívül az áprilisi önkormányzati testületi ülések eseményeiről is hallhatnak inforációkat.

14:00 – A tudomány mai állása: A tartalomból: Egy nap alatt nyomtattak egy házat Oroszországban. Létrehozták a negatív tömegű anyagot, ami szembemegy a fizika egyik alaptörvényével. Megcsinálták a szuperanyagot: 10x olyan erős, mint az acél Kifejlesztették a levegő nélküli bicikligumit. Sosem látott, titkos videók kerültek fel a netre az USA kísérleti atomrobbantásairól. (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin

19:00  - Szép Álmokat: A vadhattyúk

19:15 - Irodalom az Éterben:  Victor Hugo - A párizsi Notre – Dame

20:00 – Lélekműhely: SEBZETTSÉG; A sebzettségről és a sebzett emberről pontokban (sok-sok pontban) Jung nyomán folyt..

21:15 – Életutak:Fekete Ágnes riportja: Pál utcai fiúk - a Lónyay Utcai Református Főgimnázium az a háttér, amelyben ez a könyv megszületett. Nem véletlenül, számos motívum a könyvben bibliai háttérre utal. Mai műsorunkban három tanár is erről beszél majd. Szilágyi Erzsébet kutató, Laták István magyar tanár, de először Baranyai Norbert, a debreceni Dóczy Gimnázium tanára, aki a Pál utcai fiúk bibliai párhuzamairól írt értekezést.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J. R. R. Tolkien - A Gyűrűk Ura: A király visszatér, és Nicholas Sparks: Az utolsó dal