Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. április 24., Hétfő

Írta:

 

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Jules Verne: A dunai hajós

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Ünnepek alatti bűnesetek, közlekedési események - Farkasné Wodring Zsuzsa bűnmegelőzési főelőadó rendőrségi hírei a húsvét alatti eseményekről. A hosszúhétvégén balesetmentes volt a közlekedés, a rendőrség munkatársai 254 közúti ellenőrzést hajtotak végre és ebből 6 fő ittasvezetőt szűrtek ki. Szerencsés volt az a kerékpártulajdonos, aknek ellopták a néhány percre lezáratlanul hagyott biciklijét, mivel azonnal jelentette az eseményt így a rendőrök gyors utánnajárásának köszönhetően megkerült az eltulajdonított kerékpár. A rendőrségi szóvivő kiemelten felhívja a figyelmet, hogy ezek és a hasonló bűnesetek elkerülhetők lennének, ha kellő figyelmet szentelünk értékeinkre és nem hagyunk lehetőséget a tolvajok számára. (pénteki adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Jóllét magazin: Szembetegségek gyermekkorban - Huszár Szilvia szemész a gyermekkorban előforduló látászavarokról beszél. A látsáfejlődés folyamatát a szülőnek is figyelemmel kell kísérni. A szakember elmondja, milyen módon győződhet meg a szülő arról, hogy kisgyermekének rendben van-e a látása.  Az egyik legegyértelműbb szemészeti rendellenességről, a kancsalságról és annak kezelési lehetőségeiről is hallhatnak. 

11:00 - Rövid Tájékoztató rovat: Sport; Vedd és Olvasd

12:00 – Retro magazin: 153-Lélekmód: Hogyan tanítsuk meg gyermekeinket jól dönteni? - Morvai Petra, pszichológus

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Farkas Dániel, alpolgármester önkormányzati hírei: Farkas Dániel alpolgármester beszámolt, hogy a reformáció 500. évfordulója alkalmából Kiskunhalason milyen programok kerülnek megrendezésre. Megoldás lehet azoknak az édesanyáknak, akik kisgyermek mellett szeretnének visszamenni dolgozni, mivel a következő nyáron egy bölcsődei csoporttal bővül a Bóbita óvoda. Tájékoztatásként az önkormányzati adóbevételek rendszeréről és mértékéről lesz szó.

14:00 – A tudomány mai állása: A tartalomból: Kimenekítik a harcmezőről sérült társaikat egy hangyafaj tagjai; a világ legveszélyesebb fája; Lehet, hogy gyógyíthatóvá válik a notórius hazudozás; Bemutatunk néhány eszement űreszközt. (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin

19:00  - Szép Álmokat: A három bolond

19:15 - Irodalom az Éterben:  Victor Hugo - A párizsi Notre – Dame

20:00 – Lélekműhely: Az egészséges "szívós" személyiség jellemzői: elköteleződés, kontrolláltság, kihívás.

21:15 – Életutak:Fekete Ágnes riportja:  A mai korban mit jelenthet a konfirmáció, hogyan vehetjük rá a gyermekeket, hogy részt vegyenek, és milyen az, amikor valaki felnőtt korában konfirmál, erről lesz szó a mai műsorban. Literáty Zoltán lelkészt hallhatják, Pető Sándort és Ferencz Rékát.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura A király visszatér