Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. április 22., Szombat

Írta:

 

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom: Arany János: A Toldi-trilógia

5:30 – Serkenj fel! –    Dányi - Nagy Márió

6:54 – A Nap Igéje

7:00 – A tudomány mai állása: A tartalomból: Kimenekítik a harcmezőről sérült társaikat egy hangyafaj tagjai; a világ legveszélyesebb fája; Lehet, hogy gyógyíthatóvá válik a notórius hazudozás; Bemutatunk néhány eszement űreszközt (ismétlés)

8:00 – Érdekes Emberek: Egy élettörténet - Georg Spöttle: Van, hogy valakinek egészen szokatlanul indul az életútja. Hogy lesz például a kicsi és duci fiúból profi ejtőernyős katona, majd nyomozótiszt, aki folyékonyan beszéli a német, angol és arab nyelvet, és otthonosan mozog a világ minden pontján? Mit keres (és mit talál!) Észak-Kórea, Kína, Kambodzsa városaiban, falvaiban? Honnan van az eredeti humor, amellyel órákra a székhez szegezi a hallgatót? Ki az az ember, aki azt vallja: ha nem is állampolgára Magyarországnak, de ha kellene, az életét is odaadná érte? Jöjjön hát egy ismerős arc a képernyőről: Georg Spöttle (ismétléa

9:00 – Jóllét: ismétlés

11:00 – 153-Lélekmód: A híres halasiak sorozatban Szabados Ágnest az RTL Klub híradós műsorvezetőjét ismerhetjük meg. (szerdai adás ismétlése)

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Pál Dénes! Egyre nagyobb jelentősége van a minőségi időnek! Az elmúlt 3 évben azt tapasztaltam, hogy egyre nagyobb jelentősége van a minőségi időnek. Ha haza látogatok, akkor az a legfontosabb, hogy a családdal közös élményeink legyenek. Ha valamire nagyon szeretnék időt szánni, akkor lehet, hogy valamit fel kell áldozni hozzá, de nem lehetetlen megoldani. Nagyon nehezen meggyőzhető ember vagyok a saját sikereimet tekintve. Picit mindig bizonytalan vagyok, mert úgy érzem, hogy lehetett volna többet, jobban. Egy pici csorba is nagyon sokáig tud fájni. Lehet egy másfél órás koncertből 1 momentum, ami nekem nem stimmelt, fájó volt, akkor az marad. Nagyon jól esik a dicséret, de nem biztos, hogy befedi azt a sebet, ami a hibával keletkezett.
Szükségem van a külső visszajelzésre. Aktuális most egy új dal felvétele, ez is egy kis meglepetés csomag lesz. Mindig nézem ilyenkor a visszajelzéseket, hogy kinek mi a véleménye. Ha csak magamból építkeznék, akkor eldőlnék.

16:00 – Halasi szószék: Baptista Istentisztelet

17:00 – Klasszikusok órája: Ha pusztán számokban mérnénk egy ember sikerességét, akkor egyértelműen kijelenthetnénk: John Williams a filmvilág legsikeresebb élő személye – ötven Oscar-jelölését csak egyetlen ember veri a díjátadó teljes történetében, egy bizonyos Walt Disney. De szerencsére nem csak a matek számít, így a legendás zeneszerzőről sokkal nagyobb szenvedéllyel beszélhetünk – az ő munkássága nélkül nagyságrendekkel szegényebb lenne a mozitörténet, egészen máshogy gondolnánk a filmzene jelentőségére. Így aztán a Klasszikusok órájában hallgassák meg a zeneszerzőről szóló műsor második részét.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Az útitárs

19:15 – Irodalom az Éterben: Victor Hugo - A párizsi Notre - Dame

20.00 – Lélekműhely: A tanult tehetetlenség irodalmi ábrázolása

21:20 – Régi tanítások –Édes Árpád

22:00 - Éjszakai virrasztó Irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura: A király visszatér