Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. április 16., Vasárnap

Írta:

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom: Arany János: A Toldi-trilógia
5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál
5:54 – A Nap Igéje
7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)
10:00 – Református Istentisztelet
11:00 – Klasszikusok órája: Minden évben visszatérő kérdés húsvét időpontja, hogy mikor is van húsvét vasárnap vagy húsvét hétfő, a locsolkodás ideje. Húsvét minden évben a márciusi vagy áprilisi napokra esik.
A nyugati kereszténység húsvétja mindig március 22. és április 25. közé esik (beleértve a két határnapot is). A következő nap, húsvéthétfő a legtöbb keresztény hagyományú államban hivatalos ünnep. Köszöntjük Önöket a hamarosan beköszöntő húsvéti ünnepek alkalmából a klasszikusok órájában.
A húsvét és a hozzá kapcsolódó ünnepek a mozgó ünnepek közé tartoznak, azaz nem esnek a Julián-naptár szerinti év ugyanazon napjára minden évben. A Nap mozgása mellett a Hold mozgásától is függ a dátum némileg a héber naptárhoz hasonló módon. A húsvét helyes időpontja gyakran vita tárgya volt.


12:00 - Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)
14:00 – Egymásra hangolva magazin – Pap Miklós görög katolikus atya a Sapientia Főiskola Tanszék vezetője.
15:00 – Életutak – Hitvalló
16:00 - Sztárportré: Vass Gábor színművész!
Akart a nyavalya színész lenni, azt sem tudtam mi az.
Gyerekként én nem foglalkoztam azzal, hogy mi akarok lenni. Egészen komolyan vehetően szegény család sarja vagyok, tehát ha jól emlékszem Anyám első ötletére villanyszerelő akartam lenni, mert akkor gyorsan kereső ember lehetek.
Szép magas gyerek voltam, viszonylag kellemes orgánummal. Elkezdtem amatőr irodalmi színpadra járni Egerben, ez a bátyámat tanító magyar tanárnőnek feltűnt, aki rögtön meggyőzte a családomat, hogy ne ipari tanuló legyek, hanem menjek gimnáziumba. A közvetlen magyartanárom azt mondta, hogy jelentkezzek a Színművészeti Főiskolára. Közben elmentem szavalóversenyekre.
Édesanyám csak kapkodta a fejét, mert nem tudta, hogy ebből mi lesz a végén. Mire észhez tértem, felvettek a főiskolára. Kihirdették a felvettek listáját, ekkor én ránéztem az órámra, és arra gondoltam, ha most futok, mert nem volt buszjegyre pénzem, akkor a Keletiben elérem a 18:02-es vonatot. Futva mentem, mint az őrült, a vonat akkor indult kifelé, én rohantam utána, felugrottam a végén, és az jutott eszembe, hogy miből veszünk 90 forintos balettcipőt - mert elmondták, hogy ez is kell. Arról nem beszélve, hogy nincs téli kabátom. Ilyen gondolataim voltak, fogalmam nem volt, hogy mibe kezdek bele. Nem tudtam, hogy miről szól a főiskola, és nem tudtam, hogy miről szól a színház. (ismétlés)
18:00 – Katolikus istentisztelet
19:00 – Szép álmokat: Pinokkió
19:15 – Irodalom az éterben: Mikszáth Kálmán - Szent Péter esernyője
20: 00 – Lélekműhely: Teendők a helyzet megváltoztatása érdekében (a hit és a kultúra egymásra hatása negatívumainak kiküszöbölése)- tanult hit.
21:00 - Régi Tanítások – Bödecs Pál
22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura A király visszatér