Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Műsorajánló- 2017. 04. 08., Szombat

Írta:

 

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom: Arany János: A Toldi-trilógia

5:30 – Serkenj fel! –    Dányi - Nagy Márió

6:54 – A Nap Igéje

7:00 – A tudomány mai állása: Hírek a tudomány világából   - A legújabb érdekességgel várjuk a hallgatóinkat. Ezek közül ízelítőnek néhány téma a tartalomból: Az alkohol (kis mértékben) jót tesz a szívnek - néhány kivételtől eltekintve; Gondolataival mozgatja végtagjait egy lebénult férfi; Bemutatjuk a világ legextrémebb felhőkarcolóját; Hivatásos detektív fejtette meg, hogyan telhettek Ötzi utolsó órái. (ismétlés)

8:00 –Érdekes Emberek: Helyszíni riport Varga László matematikussal, a Medve Szabadtéri matekverseny főszervezőjével: Hogyan vált ilyen sikeressé ez a verseny, erről faggattuk a főszervező matematikus,informatikus fiatalembert!  Az év legélvezetesebb szabadtéri Medve matematikaverseny szegedi régiós fordulójában ismét busznyi lelkes sziládyssal érkezett, hála lelkesítőiknek Bíró Emőke, Forczekné Lány Tünde, Klemné Lipka Drottya és Rozonics Péterné tanárnőknek. A verőfényes tavaszi napfényben zajló közel öt órás akadályverseny jellegű program során izgalmas feladatokat oldottak meg 2-3 fős csapatokban a diákok, idén rekordlétszámú több mint ezer fő résztvevővel, ami országosan közel 9.000 résztvevőt jelent idén majd.  Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)-

9:00 – Jóllét: A reflux kialakulása és kezelése – a  legjellemzőbb tünete a gyomorégés, ami a felhas környékén, a szegycsont mögött keletkező fájdalom vagy nyomásérzés. dr. Törjék Zoltán háziorvos elmondja, hogy mi hajlamosít leginkább a reflux kialakulására. Azt is megtudhatjuk, hogy gyógyszeresen viszonylag jól kezelhető.  Felhívja a figyelmet arra is, hogy nagyon fontos, hogy időben forduljon szakemberhez az, aki a reflux tüneteitől szenved, hogy ne alakuljanak ki szövődmények. A tartós gyógyulás érdekében a gyógyszeres kezelés mellett az életmódváltás elkerülhetetlen.  (ismétlés)-

11:00 – 153-Lélekmód:Tuska Anna hittan tanár és Pál Eszter teológus, két fiatal pályakezdő tapasztalatai: Két fiatal pályakezdő hölgyet köszönthetünk városunkban, Annát és Esztert. Mindkettőjük a hit átadásán munkálkodik, ám míg Anna a gyermekek körében, addig Eszter az egész gyülekezetre nézve igyekszik ezt az áldásos munkát végezni. Hogyan választották ki pályájukat és milyen izgalmas élményeket éltek és élnek át munkakezdésük elején, kik-ki a maga helyén, erről hallhatunk őszinte és vidám beszámolót tőlük! Persze azt is megtudjuk, hogyan sodorta őket össze Isten, és hogyan váltak barátnőkké az elmúlt évek, feladatok során. Feltétlenül tartsanak velünk!

14:00 – Sztárportré: Sztárportréban Szűcs Judit: Udvarlás nélkül nincs szerelem!

Soha nem voltam egyedül, de voltak olyan időszakok egy-egy hosszan tartó kapcsolat után, amikor arra vágytam 3-6 hónapig, hogy meggyógyuljak lelkileg. Udvarlás nélkül nincs szerelem: egy szál virág, a figyelmesség, kinyitni az ajtót - ezek a régi dolgok ma már nem divatosak. Hála Istennek én már 7 éve megtaláltam a társamat, úgyhogy menyasszony vagyok.Nagyon sok szívhez szóló, lassú dalom van, sőt főleg ilyenek vannak. Kettő olyan is van, amitől én is libabőrös leszek, amikor éneklem. Az egyik a Mondd, mit tegyek, hogy érezd - Menyhárt János és Miklós Tibor szerzeménye. A másik: Toldi Tamásnak van egy csodálatos dala, ami hasonlóan megdobogtatja a szívemet, a Legyen ez a tűz.

16:00 – Halasi szószék: Baptista Istentisztelet

17:00 – Klasszikusok órája: Az életünk is menőbb lenne, ha John Williams írná a zenéjét. A cápában két hang kellett neki, hogy örökre megváltoztassa a filmzenét – a 85 éves John Williams ötven Oscar-jelöléssel, ebből öt díjjal büszkélkedhet, na meg olyan ikonikus filmszériák témáival, mint a Star Wars, az Indiana Jones, a Jurassic Park vagy a Harry Potter. Most és két hét múlva a Spielberg hű szerzőtársaként is ismert mester életművében teszünk egy nagyutazást.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Aladdin és a csodalámpa

19:15 – Irodalom az Éterben: MikszáthKálmán - Szent Péter esernyője

20.00 – Lélekműhely: A személy (a személyes hit) és a kultúra kapcsolata. A társas viselkedés alapformái. A keleti és a nyugati emberkép és értékrend jellemzői.

21:20 – Régi tanítások –Bödecs Pál

22:00 - Éjszakai virrasztó Irodalom: Tolkien - A Gyűrűk Ura A Két Torony