Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Nagy változás jön a hazai vonatokon (infostart.hu)

Írta: Szerkesztette: Szabó-Kocsis János

Lecserélik a wifiket 900 vasúti kocsiban.

Jelenleg közel 900 vasúti kocsiban érhető el az utasok számára ingyenesen vezeték nélküli internet, harmadik generációs (3G-s) routerek segítségével. A MÁV-Start megkezdte az eddigieknél sokkal gyorsabb internetet biztosító eszközök beszerzésének előkészületeit, azok üzembe állítása három ütemben valósul majd meg. Az első 300 4G-s router és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítők beérkezése május végéig várható.

A jelenlegi ütemezés alapján az első routerek cseréje az év második felében kezdődhet meg, ezek az eszközök a belföldön közlekedő IC kocsikba kerülnek be. A cserékre folyamatosan, a járművek ütemezett karbantartása keretében kerül sor. A teljes eszközpark modernizálása várhatóan 2020 I. félévében fejeződhet be.

A fejlődésnek köszönhetően, a mobileszközzel történő internetezési szokások meghaladták a vasúti kocsikban rendelkezésre álló 3G-s technológiát. Az utasok által használt wifi-szolgáltatásban, az országos 4G-s lefedettségének köszönhetően, az eddigieknél nagyobb adatátviteli sebességet, ezáltal jelentős minőségi javulást és több utas számára elérhető internetkapcsolatot eredményez majd a 4G-s routerek beszerelése - írja a vasúttársaság közleményében.

Forrás: https://infostart.hu/belfold/2019/02/25/nagy-valtozas-jon-a-hazai-vonatokonBárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!