Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Értékes irat lapul a magyarok zsebében: szinte az egész világon elfogadják

Írta: Szabó-Kocsis János

Kevés felszabadítóbb dolog van az utazásnál, ám ezt nem élvezheti mindenki ugyanolyanon mértékben. Egyes útlevelek ugyanis jóval nagyobb szabadságot nyújtanak másoknál. A magyar útlevél például a 10. helyen helyezkedik el a jelenlegi világranglistán, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az irat birtokában 180 célállomásra lehet elutazni vele vízumkötelesség nélkül.

A világ országainak útlevelei különböző szintű szabadságot nyújtanak lakosai számára. A Henley&Partners tanácsadó cég évente többször is kiadja friss útlevél indexének eredményeit, melyben bemutatják a legerősebb, illetve leggyengébb útleveleket. Magyarország a legfrissebb lista 10. helyén helyezkedik el, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a magyarok a dokumentum birtokában 180 célállomásra utazhatnak vízummentesen.

Az elemzés bemutatja azokat a desztinációkat is, ahová az adott ország állampolgárainak kötelessége vízumért folyamodnia a belépéshez. Egy magyar utasnak 46 ilyen országgal kell számolnia.

Az összesített ranglista élén egyébként Japán végzett, az ottani állampolgárok ugyanis 190 országba utazhatnak vízummentesen japán útlevéllel a zsebükben. A dobogó második fokán Szingapúr futott be (189), míg a harmadik helyen hármas holtversenyben Németország, Franciaország és Dél-Korea végzett (188).

Az index legalján a világ leginstabilabb, illetve kifejezetten polgárháborús országai állnak: Pakisztán (33), Szíria (32), Szomália (32), Irak (30), Afganisztán (30).

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/utazas/ertekes-irat-lapul-a-magyarok-zsebeben-szinte-az-egesz-vilagon-elfogadjak.1071110.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!