Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Appok és oldalak, amivel játék lehet a nyelvtanulás

Írta: Szabó-Kocsis János

Körülnéztünk, hogy melyek mostanában a legnépszerűbb appok, illetve honlapok, amelyekkel nyelveket tanulhattok, vagy éppen felkészülhettek a nyelvvizsgára.

Az angolosoknak:

Doulingo

Természetesen az első helyen még mindig a Doulingo áll, hiszen nincs nyelvtanulós applikációs cikk Doulingo nélkül, és ez nem véletlen. A játékosan tanító alkalmazás rengeteg nyelven elérhető, és már jó 100 millió felhasználó tanul vele. Teljesen kezdők is használhatják, és a nyelvtant is képes játékos formában belecsempészni a mindennapokba.

Xeropan

Ezt követi számtalan másik alkalmazás, például az Xeropan. A Xeropant azoknak készítették, akik most kezdik a nyelvtanulást, vagy már tudnak valamennyire angolul, de szeretnének fejlődni. Azoknak ajánlják, akik nyitottak arra, hogy a szokásos tankönyvízű, szó- és nyelvtanmagolós tanulásnál izgalmasabb módon tegyék magabiztosabbá az angoltudásukat - írják a fejlesztők.

Tanulj angolul ingyen

Ugyancsak népszerű a Tanulj angolul ingyen! alkalmazás is. Ezzel mindössze pár perc alatt elsajátíthatjátok az alapvető angol szavakat, elkezdhettek mondatokat formálni, megismerkedhettek az angol kifejezésekkel és részt vehettek beszélgetésekben.

English Grammar Test

Több olyan alkalmazás is népszerű, amellyel a nyelvtantudást fejleszthetik a használók, ilyen például az English Grammar Test, amely napi gyakorlást és közel 1200 feladatot biztosít a felhasználóknak.

A németül tanulóknak:

Deutschakademie.de

A legnagyobb online nyelviskolaként hirdeti magát a Deutschakademie.de oldal, amely több mint 20 ezer nyelvtani és szókincsfejlesztő feladatot kínál. A teszteket több nyelvi szinten állították össze, a fórumokon német nyelvtanár válaszol a diákok kérdéseire.

Forrás: http://eduline.hu/nyelvtanulas/2018/8/14/nemet_nyelvtanulas_L1ZPNX



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!