Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Így reformálnák meg az oktatást: szeptemberben kísérleti program indul hatvan iskolában

Írta: Szabó-Kocsis János

Szeptembertől kísérleti formában, hatvan iskolában az „élménysuli” módszertana alapján kezdenek el tanítani.

Három nagy projekten dolgoztak az ágazat szakértői az idei tanévben - írja a Magyar Idők, hozzátéve: a Nemzeti alaptanterv átdolgozása és a digitális tankönyvek fejlesztése mellett ilyen volt az ún. Komplex alapprogram.

A Komplex alapprogramról az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusán a tanév végére lezajlott az utolsó tankerületi tájékoztató is. 2021-re a közoktatási intézmények felében, ezerötszáz iskolában tanítják majd az élménypedagógia módszertanával a gyerekeket, és ehhez addigra harmincötezer pedagógust képeznek tovább.

A pedagógusok két alapozó képzésen vesznek részt, majd az öt alprogram mindegyikéhez kapcsolódóan is vannak harmincórás oktatások. A projekt öt alprogramja: a művészetalapú, a testmozgásalapú, a logikaalapú, a digitális alapú és az életgyakorlat-alapú alprogram. A tantárgyakhoz tanári és tanítói kézikönyvek is készültek tanmenetekkel, feladatbankokkal, linkgyűjteményekkel.

A pedagógusok első csoportjai hamarosan végeznek, így kezdődhet el hatvan iskolában az új módszertan szerinti oktatás.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/2018/6/25/kiserleti_program_indul_szeptembertol_8B1D14



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!