Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Megszólalt a minisztérium a kötelező olvasmányokról: jöhetnek a populáris művek?

Írta: Szabó-Kocsis János

A populáris irodalomnak is lehet szerepe az irodalomtanításban, elsősorban az általános iskolákban – így válaszolt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a DK-s Oláh Lajos írásbeli kérdésére. A képviselő azt szerette volna megtudni, hozzányúl-e a kormány a kötelező olvasmányok listájához, és szerepet kaphatnak-e a populáris olvasmányok.

 „Az új Nemzeti alaptanterv kidolgozása során készül majd el a magyar nyelv és irodalom tantárgyból is az új kerettanterv, melynek kialakításában oktatási szakemberek és gyakorló pedagógusok vesznek részt. Ez szakmai kérdés, ezért nem a kormány, hanem pedagógiai szakemberek készítik. Az ő szakmai munkájuk révén — és a pedagógiai célok mentén — kerül meghatározásra a kötelezőnek nevezett olvasmányok listája” – olvasható Rétvári Bence válaszában.

Az Emmi államtitkára hozzátette: a magyar nyelv és irodalom kerettantervek populáris művek címeit is felsorolják, amelyek közül választhat a pedagógus. „Elsődleges cél az általános iskolás korosztály esetében az olvasás megszerettetése, így lehet szerepe a populáris irodalomnak a köznevelésben, elsősorban az általános iskolában” – szögezte le.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, magyartanárok többször javasolták már, hogy az irodalmi anyagot a jelen felé kell közelíteni, a kortárs műveknek a jelenleginél fontosabb szerepet kellene betölteniük, ahogy a populáris irodalom tananyagba emelésének kérdésével is érdemes foglalkozni.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/2018/6/20/popularis_irodalom_magyartanitas_9W8ID6



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!