Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Cukorbetegeknek fejlesztett appot, innovációs világversenyen mutatkozhat be egy magyar hallgató

Írta: Szabó-Kocsis János

A cukorbetegek számára kifejlesztett applikációval nyerte meg a Falling Walls Lab nemzetközi innovációs verseny nemzeti fordulóját Havlik Károly, a budapesti Semmelweis Egyetem mesterszakos orvostanhallgatója, és jutott a novemberi berlini fináléba - közölte a versenynek otthont adó Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME).

Havlik Károly 56 ország mintegy 200 versenyzőjével küzd majd meg a berlini Falling Walls konferenciához kapcsolódó nemzetközi innovációs verseny döntőjében. A közlemény szerint az applikáció az inzulinkezelt cukorbetegeknek segít vércukorszintjük megfelelő szinten tartásában, az alkalmazás a felhasználóról gyűjtött információkat analizálva képes megmutatni a vércukorszint várható alakulását.

A második helyezett Fülöp Ádám (BME) vak és gyengénlátó embereknek kifejlesztett olvasó szerkezetet mutatott be, amely segítségével az írott szöveg Braille-írássá konvertálódik, így visszaadja a látássérültek számára az olvasás örömét.

A harmadik helyén végzett Dávid Bálint (BME) projektje témájául a laparoszkópia forradalmasítását választotta, a szerkezetnek köszönhetően a sebész műtét közben információkat kap a beteg állapotáról, és ez megkönnyíti a megfelelő beavatkozás kiválasztását.

Forrás: http://eduline.hu/felsooktatas/2018/6/14/Falling_Walls_Lab_innovacios_verseny_XT3NE1



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!