Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Filléres alapanyagokból készített robotkezet egy 19 éves magyar diák

Írta: Szabó-Kocsis János

Versenyre készítette, ám egy puszta díjnál jóval nagyobb sikert érhet el saját fejlesztésű robotkezével a 19 éves Vas Alexa Zsófia, a Nők a Tudományban Egyesület diáknagykövete.

A Blikk azt írja, a 3D nyomtatással készült kéz különlegessége az, hogy nem kell hozzá szakértelem, ilyet bárki tud készíteni. Az egyelőre még egyedinek számító végtag alig egy hónap alatt készült el, majd Vas Alexa a Tudományos Diákkörök XVIII. Kárpát-medencei Konferenciája nevű versenyen mutatta be, ahol különdíjat kapott érte.

"Egy időben önkéntesként dolgoztam az e-NABLE Hungary szervezetnél, itt ismerkedtem meg a nyomtatott kezekkel. Ezeket használtuk alapnak és fejlesztettük tovább" – magyarázta a diák, aki mindenki számára elérhetővé szeretné tenni fejlesztésének tökéletesített változatát mindenféle haszonszerzés nélkül. Éppen ezért az internetre szeretné feltölteni a kéz összerakásához szükséges leírást és a hozzá való alkatrészek listáját.

A kéz a mérnöknek készülő lány szerint egyszerű, sőt néhány ezer forintból összerakható. A prototípus legdrágább alkatrésze a szervomotor, ez 930 forint.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/2018/6/11/muvegtag_3d_nyomtatas_TUDOK_9FJB82



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!