Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Itt a friss felsőoktatási világrangsor: hat magyar egyetem a legjobbak között

Írta: Szabó-Kocsis János

Hat magyar egyetem szerepel a Quacquarelli Symonds (QS) 2019-es felsőoktatási világrangsorán, a legjobb eredményt a Szegedi Tudományegyetem érte el.

Több mint 30 helyet javítva tavalyi eredményén, idén a 470. helyen áll a Szegedi Tudományegyetem a legfrissebb QS-rangsorban. Ezzel az eredménnyel Magyarországon a legjobb egyetem, az összes vizsgált intézményt tekintve pedig a világ legjobb 12 százalékába tartozik az SZTE - írja közleményében az egyetem.

A világ egyik legelismertebb, felsőoktatási tevékenységeket minősítő cége, a brit QS június 6-án tette közzé legfrissebb toplistáját. Ezen 85 ország mintegy 4000 egyetemét vizsgálják, és közülük több mint 1000 felsőoktatási intézményt rangsorolnak 6 szempont alapján. A lista összeállításakor az akadémiai szféra és a munkáltatók értékelését, a tudományos munkák idézettségét, az oktatók és a hallgatók arányát, valamint a külföldi hallgatók és oktatók számát veszik figyelembe.

A szegedi egyetem mellett a Debreceni Egyetem (601-650. hely), az Eötvös Loránd Tudományegyetem (701-750. hely), a Pécsi Tudományegyetem (701-750. hely), a Budpesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (801-1000. hely) és a Budapesti Corvinus Egyetem (801-1000. hely) is szerepel a listán.

Forrás: http://eduline.hu/felsooktatas/2018/6/7/QS_rangsor_2019_CGSSWH



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!