Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Rohamivás: még mindig ez a középiskolások péntek esti programja?

Írta: Szabó-Kocsis János

A 10. évfolyamos középiskolások felére jellemző a rohamivás, negyedük havonta egyszer részegre issza magát - derült ki egy háromezer fiatalt érintő kutatásból.

A rohamivás az, amikor túl sokat, túl gyorsan és túl gyakran iszunk. Ha pár óra alatt több mint öt italt elfogyasztunk, akkor az már rohamivásnak számít. Az európai mérték szerint ez öt egység italt jelent férfiaknál, négyet pedig a nőknél - írja a Szoljon.hu.

A tapasztalat azonban az, hogy a serdülők ennél jóval többet isznak. Egy 10. évfolyamos középiskolásokat érintő felmérésből az derült ki, hogy közel ötven százalékukra jellemző a rohamivás, és a diákok negyede havonta egyszer részegségig issza magát.

A fiatalkori alkoholfogyasztás azért nagy gond, mert élethosszan tartó változások következnek be az agy fejlődésében. És ezzel párhuzamosan a függőség kialakulásának veszélye is nő.

Forrás: http://eduline.hu/felnottkepzes/2018/6/1/kozepiskolasok_alkoholfogyasztasa_BMVJ05



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!