Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Érdekességek a nagyvilágban

Írta: Szabó-Kocsis János

Érdekességek a nagyvilágban című cikksorozatunkban szeretnénk minél több olyan érdekességgel szolgálni, ami kikapcsolódást nyújthat az olvasónak, esetleg mosolyt csalhat az arcára!

Vidám utcai festmények, melyek az eső hatására kelnek életre

Egy dél-koreai dizájner csapat alkotta meg a Szöulban látható „monszun” elnevezésű alkotássorozatot, amivel a minden évben beköszöntő monszun komor hangulatát szerették volna újra vidámmá varázsolni. A festmények tervezésekor fontos szempont volt, hogy a képek egyszerre jellemezzék az ország kultúráját, és alkalmazkodjanak a domborzati viszonyokhoz. Így aztán amikor elered az eső, előbújnak a zseniális festmények, melyek egy speciális festéknek köszönhetően, a víz hatására kelnek életre.

A hét minden napján rászorulóknak varr ruhácskát a 99 éves néni

Lillian Weber, a 99 éves iowai hölgy, évek óta rászoruló gyermekeknek varr ruhácskát a hét minden napján.  Az idős néni nagyon a szívén viseli a hátrányos helyzetű gyermekek sorsát. Ezért döntött úgy, hogy feleslegessé vált ruhaneműk és megmaradt anyagok felhasználásával ruhákat fog készíteni az arra rászoruló kisgyermekeknek.

Kan kutya neveli az elárvult kilenc kiskacsát

Az angliai Mountfitchet-kastély kertjében kilenc elárvult kiskacsa bukkant fel. A személyzet begyűjtötte és az épületben helyezte biztonságba a kacsacsapatot. Az egyik tulajdonos, Jeremy Goldsmith 10 éves labradorja, Fred pedig a szárnyai, pontosabban a mancsai alá vette a tollas apróságokat.

Újabb cuki állat élhet tovább a rendőröknek hála

Nemrég egy forgalmas út szélén rekedt kacsacsalád átkelését segítették a budapesti rendőrök. Most autópályán akart átmenni egy eltévedt teknős. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi rendőrei az állatmentőkkel közösen segítettek a kisállaton.

DNS-minták elemzésével erednek a Loch Ness-i szörny legendájának nyomába

Egy nemzetközi kutatócsoport, az új-zélandi Otago Egyetem professzora, Neil Gemmell és csapata júniusban látogat el a legendás skóciai tóhoz, a Loch Nesshez, hogy DNS-mintákat gyűjtsön, és azok elemzésével megállapítsa, milyen fajok élnek a vízben. A kutatócsoport a tó különböző pontjairól és különböző mélységekből begyűjtött 300 vízmintát fog elemezni. A DNS-vizsgálat eredményeit összevetik a már ismert fajok adatbázisával. A végső eredmények az év végére várhatóak.

Forrás: http://www.erdekesseg.hu; https://www.nlcafe.hu; https://www.pecsma.hu; http://bulvar.parameter.sk



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!