Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Érdekességek a nagyvilágban

Írta: Szabó-Kocsis János

Érdekességek a nagyvilágban című sorozatunkban szeretnénk minél több olyan információval szolgálni, ami kikapcsolódást nyújthat az olvasónak, esetleg mosolyt csalhat az arcára.

70 éven keresztül tartó dugó egy belga erdőben

Belgiumban, nem messze Chatillon falucskától, egy erdő közepén találjuk ezt a különös hangulatú autótemetőt.

Ezeket – az egykoron csillogó autócsodákat – Belgiumban állomásozó amerikai katonák vásárolták a II. világháború alatt.

Senki sem érti, vagy tudja, mire kellettek a kocsik a háború közepén, mindenesetre kivonuláskor a katonák nem tudták megfizetni a hazaszállítás drága költségeit, ezért a rangidős tisztek úgy döntöttek, az autók maradnak. Így hát a kocsikkal felautóztak egy dombtetőre, pedáns sorban egymás mellé parkolták őket, és otthagyták, elrejtve a világ elöl.

Egyetlen autó sem került át az államokba, így a Chatillon-i autótemető közel 500 járműnek ad otthont.

Az idő vasfoga nem kímélte a kocsikat. Az elemeknek éveken át kitett fém és vas lassan-lassan feladja a küzdelmet és eggyé válik a földdel. A korrózió sokukat elpusztította, nagyrészüket szétszedték a helyiek, vagy a műgyűjtők.

Állítólag 2010 októberében (?) a temetőt felszámolták, mivel egyre több bejelentés érkezett a környezetvédelmi hatósághoz.

Rászorulók haját vágja szabadnapján a segíteni akaró fiatalember

Mark Bustos New York-i fodrász a hét minden vasárnapján (ami az egyetlen szabadnapja), azért járja a város utcáit, hogy olyan hajléktalan embereken segítsen, akik nem tudnak megengedni maguknak egy hajvágást. Az elhatározás egy Fülöp szigeteki utazás alkalmával jött.

Forrás:http://www.erdekesseg.hu



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!