Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Különleges játékkal fejleszti a diákok képességeit egy általános iskolai tanár

Írta: Szabó-Kocsis János

Logikai gondolkodást segítő játékkal fejleszti diákjait egy Komárom-Esztergom megyei tanár.

Székely Márton, a Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola tanára már évtizedek óta népszerűsíti az ördöglakatokat. Először az iskola matematikai szakkörére, később Bakonysárkány művelődési házába is bevitte a játékot: itt rendezték meg az első országos ördöglakat-fesztivált, amit azóta többször megismételtek - írja a kemma.hu.

A logikai gondolkodást segítő játékokat kezdetben Székely Márton maga készítette, később tanítványai is bővítették a gyűjteményt.

A tanár a lapnak elmondta, hogy az ördöglakat többnyire fémből vagy fából készült ősi logikai játék. „Egyes feljegyzések szerint már az 1200-as években készítettek ilyeneket Európában. Tény, hogy segítik a logikus gondolkodást, valamint a térlátást, s két fő típusba sorolhatók. Az egyikben a szétszedés, a másikban az összerakás a cél. Az előbbiekhez tartozók esetében többnyire egymásba kapcsolódó fémalakzatokat kell szétválasztani, vagy kötélre fűzött fagolyókat, esetleg ezekre fűzött karikákat kell leszedni a falapokról. A másik esetben főleg fakockákat, gúlákat kell összerakni különféle alakú elemekből. Fontos, hogy milyen sorrendben, mert általában csak egyféleképpen lehet összeállítani az alakzatokat” - részletezi a cikk.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/2018/5/22/Kulonleges_logikai_jatekkal_fejleszti_a_dia_DYY9QH



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!