Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Ilyen a fizikaérettségi a szaktanár szerint: van, ami meglepetést okozhat a diákoknak

Írta: Szabó-Kocsis János

Kiegyensúlyozott a feladatsor, az viszont meglepő lehet a diákok számára, hogy több olyan típusfeladat hiányzik, amely az elmúlt években többször előfordult az írásbelin – mondta az Eduline-nak nyilatkozó fizikatanár.

A feladatsorban több a fizika alkalmazhatóságára vonatkozó kérdés, mint amit megszoktunk, ez kifejezetten tetszik – mondta az Eduline által megkérdezett szaktanár, hozzátéve: a középszintű feladatsor első, feleletválasztós részében nagyon meglepő, különösen sok gondolkodást igénylő kérdést nem talált.

A második, hosszabb feladatlapon az egyik választható feladat – az első két példa kötelezően megoldandó, a második kettő közül egyet kell választaniuk a diákoknak – nem olyan klasszikus kísérletet állít a középpontba, amilyet a középiskolások a fizikaórákon láthattak, ennek ellenére nem túl nehéz. „A két számításos feladat közül az egyik pedig inkább egy jelenség megmagyarázását kéri a vizsgázóktól” - tette hozzá a szaktanár.

Forrás: http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2018/5/22/fizika_erettsegi_2018_tanar_velemeny_KO5GTY



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!