Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

"Szerintem összességében nagyon könnyű volt" - ezt gondolják a diákok az angolról

Írta: Szabó-Kocsis János

A középszintű angolérettségin a vizsgázóknak 180 perc alatt kellett egy szövegértési, egy nyelvhelyességi, egy hallás utáni szövegértési és egy íráskészségi feladatsort megoldaniuk.

Ahogy már beszámoltunk róla, a jelnyelvi tolmácsok munkájáról, a Mikulások világtalálkozójáról, az előadási technikákról szóló szöveget is kaptak a diákok a középszintű angolérettségi első, az olvasott szöveg értését mérő részben.

A diákok a középszintű angolérettségi második, nyelvhelyességi feladatsorában a Kolumbusz-napról, a finnek közkedvelt „sportágáról”, a feleségcipelésről és a Pullmann-féle vasúti kocsikról is kaptak szöveget.

Az utolsó, azaz a szövegalkotási rész első feladatában egy baristakurzus részleteiről kellett érdeklődni levélben, majd egy tizenéveseknek szóló kérdés-válasz oldalon megjelent poszthoz kellett egy kommentet írni.

"Szerintem összességében nagyon könnyű volt, nekem jól ment és az idő is elég volt rá. A hallás utáni szövegértésben volt egy feladat, ami azért nem volt olyan egyszerű, mert egy interjú volt benne, és elég fura akcentusa volt a megszólaló focistának. De tényleg, ezt leszámítva jónak éreztem, talán a nyelvhelyességi rész volt egy kicsit nehezebb az előző éveknél, de ott is típusfeladatok voltak, és az is simán teljesíthető volt" - mesélte Nóri az érettségi után az Eduline-nak.

"Szerintem erősebb volt a tavalyihoz és az elmúlt évekhez képest. Az idő elég volt rá, de a nyelvhelyességi feladatban és az olvasott szövegértésben is voltak nehezebb feladatok és kérdések. Arról nem is beszélve, hogy a hallás utáni szövegértésben volt egy olyan interjú, ami tök nehezen volt érthető az akcentus miatt. Mondjuk a kommentnek örültem, és a levél is jól sikerült, lehetett mit írni" - mondta el az Eduline-nak egy vidéki gimnázium végzős diákja.

Forrás: http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2018/5/10/angolerettsegi_diakvelemeny_1_14SXVF



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!