Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

"Nagyon jó volt, én sokkal rosszabbra számítottam" - ilyen volt az idei matekérettségi a diákok szerint

Írta: Szabó-Kocsis János

A középszintű matekérettségi két részből állt, a diákok összesen három órát töltöttek a termekben. Az érettségizők először 45 percet kaptak egy 10-12 feladatból álló teszt megoldására. Ezek a példák az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrizték.

A középszintű matekérettségi második részét 135 perc alatt kellett megoldani. A második feladatsor is két egységből állt: az elsőben volt három, egyenkét 9-14 pontos feladat, amely több részkérdésből állt, ezek közül mindegyiket meg kellett oldani: az egyik egy összetett geometriai feladat volt, a diákoknak egy trapéz területét és egy háromszög szögeit kellett kiszámolniuk. Egy másik feladat megoldásához a számtani sorozatokkal és az elsőfokú függvényekkel kapcsolatos tudásukat kellett használniuk. Ezek a példák összesen 36 pontot értek.

"Az első részt könnyűnek találtam, de volt benne egy beugratós feladat, amikor tompaszöget kérdeztek, mert ott még volt egy plusz művelet. Alapvetően előbb végeztem az összes feladattal" - mondta az Eduline-nak az egyik budapesti iskola diákja, hozzátéve: "a második rész nehezebb volt, de ha az ember logikusan gondolkodott, akkor azt is meg lehetett oldani. Én a 17. feladatot hagytam ki, az idő éppen elég volt, még volt elég időm ellenőrizni."

"Sokkal könnyebb volt, mint amilyenre számítottam. Nekem az első rész jól ment, az idő is elég volt" - mondta egy győri gimnázium diákja az Eduline-nak. "Volt pár trükkös feladat, az első részben is, de csak át kellett olvasni azokat. Én a 16. feladatot hagytam ki, nagyon hosszú volt és bonyolult" - magyarázta.

"Nagyon jó volt, én sokkal rosszabbra számítottam. Nem voltak nagyon bonyolult feladatok az első részben sem. A második részben voltak nehezebbek, én a 16. feladatot hagytam ki, az nagyon bonyolult volt. Összességében elég volt az idő, még ellenőrizni is volt időm" - mondta egy budapesti gimnázium diákja.

"Nagyon egyszerűnek tűnt, én a 16. feladatot hagytam ki, az nagyon bonyolult volt, vagy legalábbis annak tűnt, bár nem olvastam el, mert hosszú volt. Az idő is elég volt mind a két részre. Ha én jónak érezem, a zsenipalánták röhögve oldották meg az egészet" - mondta el az Eduline-nak egy győri gimnázium diákja.

http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2018/5/8/matematika_erettsegi_2018_diak_velemenyek_EKBEYE



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!