Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Az önbizalomhiány ismertető jelei

Írta: Szabó-Kocsis János

Az életben mindenki átél hullámvölgyeket, kudarcokat, pofonokat, ami olykor nagyon kellemetlen tud lenni, de sosem szabad feladni, sőt tanulni kell minden nehézségből, megoldást kell találni minden reménytelennek tűnő helyzetre, mert csak így érhetsz el fejlődést.

Fontos az is, hogy ismerd önmagad, és ha önbizalomhiánnyal küzdesz, akkor most következzenek ennek jelei, hogy időben felismerd a problémát, és tudj dolgozni azok megoldásán.

1. ÚGY ÉRZED, HOGY ÉRTÉKTELEN VAGY

Ha másokhoz hasonlítgatod magad, úgy gondolhatod, hogy te kevesebbet érsz, mint ők, és meg vagy győződve arról, hogy nekik jobb életük van a tiednél, és ők képesek több mindent elérni, mint te. Ne gondold, hogy ez így van!

2. TÚL ÉRZÉKENYEN REAGÁLSZ A KRITIKÁKRA

Még az építő jellegű, pozitív szándékú kritikákat is nehezen viseled el, és azonnal kételkedni kezdesz a képességeidben. Ha meg negatív kritikát kapsz, akkor feladod az álmaidat és nem csinálsz többé semmit, legalábbis egy ideig.

3. MEG VAGY GYŐZŐDVE ARRÓL, HOGY AZ EMBEREK NEM SZERETNEK, NEM KEDVELNEK

Szinte mindig azt képzeled, hogy mások rossz, vagy semleges véleménnyel vannak rólad. Ha új emberekkel ismerkedsz meg, azt gondolod, hogy biztosan nem vagy szimpatikus a szemükben. Próbáld megváltoztatni a gondolkodásmódodat.

4. HATÁROZATLAN VAGY

Ki vagy téve mások szeszélyeinek, nem vagy képes kialakítani egy saját álláspontot, és megvédeni azt. Hagyod, hogy uralkodjanak rajtad.

5. PERFEKTCIONISTA VAGY

Azt hiszed, hogy minden, amit tenned kell, annak tökéletesnek kell lennie. Ha ez nem sikerül, ami sokszor előfordul, akkor az életedre kudarcként tekintesz. Mindig meg akarsz felelni a magasszintű elvárásoknak, pedig neked is be kell ismerned, hogy ez lehetetlenség.

Forrás: http://twice.hu/eletmod/az-onbizalomhiany-5-ismerteto-jele-megdobbenve-tapasztalhatod-hogy-te-is-ebben-szenvedsz



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!