Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Ezekről a betegségekről árulkodhatnak a szemeink!

Írta: Szabó-Kocsis János

A szemre érdemes odafigyelni, mert bizonyos tünetek elárulhatják, hogy milyen problémák indultak kialakulásnak a látószervekben. Most következzen hat figyelmeztető jel a szemen, ami különböző betegségekre utalhat.

1. Homályos látás

Ezt a problémát a legtöbb esetben a túlzott képernyő nézés okozza, legyen szó tévéről, számítógépről vagy telefonról. Ha nem pihenteted a szemeidet, akkor a látásod romlásnak indulhat, aminek az egyik jele a homályos látás.

2. Szemhéjra kialakuló dudor

Ezt gyakran a faggyúmirigy eltömődése okozza, ami legjobb esetben pár nap alatt elmúlik, de van úgy, hogy ez nem történik meg, sőt egyre nagyobb lesz, ezért érdemes eltávolítani sebészeti úton, főként ha már zavaró.

3. Vakfolt

Inkább idősebb korban alakul ki ez a probléma, mikor az illető látómezején egy sötét, vagy fekete folt jelenik meg, tehát az adott ponton látástérkiesésről beszélhetünk. Ez a probléma gyakran jár fejfájással. Ilyen esetben érdemes felkeresni egy szemorvost.

4. Sápadt szemek

A sápadt, enyhén sárgás szemek a sárgaság jelei lehetnek, így azonnal orvoshoz kell fordulni, hogy a kezelés gyorsan elkezdődhessen.

5. A szempillák hullása

Ezt okozhatja valamilyen fertőzés, hormonális változás, a pajzsmirigyek alulműködése, vagy vitamin- és ásványianyag-hiány. Forduljunk szakemberhez a problémával.

6. Hirtelen bekövetkező látásromlás

Azonnal fordulj szemorvoshoz, ha ködösen, homályosan kezdesz látni, mert minél gyorsabban történik meg a beavatkozás, annál nagyobb a felépülés esélye is.

Forrás: http://filantropikum.com/errol-a-6-betegsegrol-arulkodhatnak-a-szemeid/Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!