Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Az érzelmi zsarolás jelei egy kapcsolatban

Írta: Szabó-Kocsis János

Amikor ránk köszönt a szerelem, nagymértékben hajlamosak vagyunk nem látni és nem hallani a valóságot. Talán azt sem vesszük észre, hogy partnerünk érzelmileg zsarol bennünket, de ez hosszú távon a kapcsolatunk rovására mehet.

Ezért nagyon fontos, hogy az érzelmi zsarolásnak már az első jeleire fordítsunk kellő figyelmet. Nézzünk néhányat ezekből a jelekből, melyek mintegy figyelmeztetésül szolgálhatnak számunkra!

1. A partnerünk dönti el, hogyan osszuk be a saját pénzünket!

Az általunk megkeresett pénz beosztásához és elköltéséhez csakis nekünk van jogunk. Természetesen pénzügyi tanácsokat elfogadhatunk a részéről, de a végszó az a mienk kell, hogy legyen.

2. A partnerünk úgy alakítja a dolgokat, hogy egyedül érezzük magunkat!

Intő jel lehet számunkra az a tény, hogy ha partnerünk mindig úgy intézi a körülményeket, hogy mi egyedül érezzük magunkat.

3. Partnerünknek mindig be kell számolnunk arról, hogy hol és kivel voltunk!

Egy ilyen társ mellett soha nem fogjuk szabadnak és egyenrangúnak érezni magunkat, hiszen csak úgy élhetjük az életünket, ahogyan neki megfelel. Az irántunk érzett bizalmatlansága előbb-utóbb megmérgezi a kapcsolatunkat.

4. Partnerünk szerint mindig mi vagyunk a felelősek mindenért!

Ha ez így van, akkor társunk mindig kap majd egy okot arra, hogy bennünket tegyen felelőssé a kialakult helyzetekért. Főleg a negatív dolgokat „varrja” szívesen a nyakunkba és ezt olyan meggyőzően teszi, hogy előbb-utóbb mi magunk is elhisszük azt.

5. Nem ismeri el és nem tartja tiszteletben a mi elveinket!

Tudja, hogy mi rendelkezünk egy, a világról alkotott véleménnyel, de soha nem tartja ezt tiszteletben, mivel el sem ismeri azt. Szerinte, mindig neki van igaza és nem érdekli a véleményünk.

6. Nyilvánosan megaláz!

Nem érdekli, hogy mennyire kínosak számunkra az ilyen helyzetek, újra és újra megismétli azokat.

7. Nem hajlandó megbeszélni velünk a közös problémákat!

Az ilyen partner képtelen az építő párbeszédre, és viselkedésével azt szereti elérni, hogy mi magunk is elhiggyük, hogy a gondolataink és véleményünk teljes mértékben értelmetlenek.

Forrás: http://filantropikum.com/7-jele-annak-hogy-kapcsolatotokat-az-erzelmi-zsarolas-jellemzi/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!