Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Tíz használati tárgy, amit ne kérj, és ne adj kölcsön!

Írta: Szabó-Kocsis János

Vannak bizonyos használati tárgyak, amelyeket nem szabad kölcsön adni, netán kérni, még akkor sem, ha a párodról, vagy valamelyik családtagodról van szó, és mindez pusztán higiéniai okokból megfontolandó.

Következzen most tíz ilyen alapvető használati tárgy!

1. Törölköző

A legideálisabb esetben mindenkinek külön törölközője kellene, hogy legyen, sőt ezen belül is jó, ha van egy arctörlő, egy, amellyel a testedet, és még egy, amellyel a lábadat törlöd meg. A mosás során a különböző baktériumok, gombák ugyan elpusztulnak, de még sem jó, ha egymás után ugyanazt a törölközőt használja a család összes tagja.

2. Hagyományos kézi szappan

Optimális esetben a szappannak sem szabadna közösnek lennie, mert maradhatnak a felületén betegséget okozó mikroorganizmusok, amelyek átterjedhetnek egyik emberről a másikra.

3. Fogkefe

A legtöbb családban mindenkinek külön fogkeféje van, és ez jó, mert ez így helyes. A fogmosás során kórokozók milliói halmozódhatnak fel a fogkefék sörtéire, így annak közös használata jelentősen megnöveli a fertőzésveszélyt. Ezért kell külön fogkefét használnia mindenkinek, amit 3 havonta le kell cserélni.

4. Szemöldökcsipesz

Elsősorban gombás betegségeket, egyéb baktériumokat vihetsz fel magadra, ha valaki más szemöldökcsipeszét használod. Mindig csak a sajátoddal húzd ki a szemöldökszálakat, és rendszeresen ecetes vízbe téve fertőtlenítsd.

5. Körömvágó

A körömgomba könnyebben terjed, ha az egész család, a nagypapától kezdve az unokáig, ugyanazt a körömvágót használja. Érdemes mindenkinek beszereznie egy saját körömvágót, amely minden használat után jó, ha fertőtlenítve van.

6. Közvetlen a bőrre felkent dezodorok

Ki szeretne osztozni mások hónalj alatti baktériumaival? Ha te sem, akkor használj külön dezodort, ami csak a tied, így védve a bőröd egészségét.

7. Borotva

Ez is teljesen nyilvánvaló, hogy nem ajánlott egymás borotváját használni, hiszen a pengék közé szoruló elhalt hámsejtek között megbújhatnak bizonyos kórokozók, gombák, amelyek fertőzést idézhetnek elő. Nem beszélve arról, hogy milyen bajba sodorhatod magad, ha más borotvájával megvágod a bőröd.

8. Ajakír, rúzs

Az ajkak a legérzékenyebb, legsebezhetőbb pontok a testen, hiszen nagyon vékonyak, ezért képesek könnyedén felszívni dolgokat, így a kórokozók is átjuthatnak rajtuk. Ezért nem ajánlott más rúzsát, ajakírét használni. Gondolj csak a herpeszre!

9. Arckrém

Ne hagyd, hogy mások belenyúljanak a kezükkel a krémes dobozodba, mert ezzel káros mikrobákat vihetnek be, amelyeket te később az arcodra fogsz kenni, így az arcbőrödön megjelenhetnek az aknék, pattanások.

10. Fülbevalók

Ha nincs lefertőtlenítve a kölcsönbe kapott fülbevaló, könnyen összeszedhetsz valamilyen fertőzést.

Forrás: http://filantropikum.com/10-hasznalati-targy-amit-soha-ne-kerj-es-ne-adj-kolcson/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!