Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Mit tegyünk, ha vizes lesz a mobilunk?

Írta: Szabó-Kocsis János

Az ember manapság egy lépést sem tud nyugodtan megtenni a mobilja nélkül, így magával cipeli mindenüvé. Ennek eredményeképpen a telefon különféle veszélyeknek van kitéve, beleértve a vízzel való hosszabb érintkezést is.

Mielőtt csavarhúzóval kezdenénk szétfeszegetni, hogy majd kitegyük a tűző napra száradni, vagy egy határozott mozdulattal a kukába dobnánk, nézzünk néhány jótanácsot, melyeket nem árt betartani.

Vegyük ki az akkut és a kártyákat!

Elsőre persze rögtön megpróbáljuk bekapcsolni az elázott mobiltelefont, de lehet, hogy ezzel még többet ártunk neki. Ilyenkor okozhatunk zárlatot. A lehető leggyorsabban távolítsuk el belőle a SIM-és memóriakártyát, az akkumulátort, majd miután kiszárítottuk a telefont, csak azután próbáljuk meg bekapcsolni.

 

Szárítsuk ki!

Ha szabadban tartózkodunk, akkor semmiképp ne a napra tegyük, hanem egy jól szellőző, árnyékos helyre. Otthon pedig ne a hajszárító meleg levegőjével fúvassuk, ugyanis ez nem tesz jót, hanem a hideg levegőjével szárítsuk meg. Használhatunk még sűrített levegőt is, ha éppen van kéznél.

Rizs a megoldás!

Ha nincsen semmilyen szárító eszköz kéznél, töltsünk meg egy tálat rizzsel, majd tegyük bele a telefont, hogy az ellepje. A rizs felszívja a nedvességet.

Tegyük a fagyasztóba

Tekerjük a készüléket két-három zsebkendőbe, majd helyezzük a fagyasztóba. Tartsuk benne húsz percet, majd vegyük ki, várjuk meg míg felmelegszik, kienged, tegyük bele az akkumulátort és kapcsoljuk vissza a készüléket. Ha most sem működik, még két-háromszor lefagyaszthatjuk, de ennél többször nem. Ekkor keressünk fel egy szerelőt.

Forrás: http://twice.hu/hitech/mit-tegyunk-ha-vizes-lesz-mobilunk



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!