Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A tíz leggyakoribb ok, ami tönkretesz egy kapcsolatot

Írta: Szabó-Kocsis János

A statisztikák szerint sokkal több kapcsolat végződik válással vagy szakítással, mint ahány tart a végsőkig. A ma fiataljai kerülik a bonyolult kapcsolatokat, ahol nagyok a véleménybeli különbségek, mert nem hajlandóak bizonyos kompromisszumokat kötni.

Az alábbiakban azt a tíz leggyakoribb hibát írjuk le, ami miatt egy párkapcsolat könnyen tönkre mehet, és amelyeket érdemes lenne elkerülni.

1. Ha arra vársz, hogy a partnered megváltozzon érted

Senki sem tökéletes – még te sem –, s ha azt várod partneredtől, hogy megváltozzon a te ízlésed szerint, akkor ez bizony egy egészségtelen hozzáállás. Lehetséges ugyan, hogy bizonyos viselkedésbeli változások megtörténnek mindkét fél részéről, de elvárhatatlan az, hogy pontosan olyan legyen, amilyennek te akarod őt. Meg kell tanulni elfogadni a másikat úgy, ahogyan van, a jóval és a rosszal együtt.

2. Ha mindig kiköveteled az utolsó szó jogát

A párok vitatkoznak. Minden pár vitatkozik, és mindenki megpróbálja kinyilvánítani saját véleményét, ez így rendben is van. De ahelyett, hogy arról győzködöd a partnered, hogy ismerje már fel, hogy neked van igazad, inkább egy közös megoldáson kellene gondolkodni, ami mindkettőtöknek megfelelő.

3. Ha megengeditek egy harmadik személynek, hogy „közbeszóljon”

Legyen szó egy családtagról vagy a legjobb barátról, minden esetben nagy hiba. Senki sem tudja jobban nálatok, hogy mi történik a kapcsolatotokban, és bizony legtöbbször, egy harmadik fél közbeszólása csak még jobban komplikálja a dolgokat.

4. Ha figyelmen kívül hagyod a partnered érzelmi és fizikai szükségleteit

Ha valamelyikőtök kezdi figyelmen kívül hagyni a másik érzelmi és fizikai szükségleteit, akkor egy idő után nagy valószínűséggel a másik fél is ugyanezt teszi majd – ez pedig egyenes út a kapcsolat megromlásához.

5. A haragtartás

Függetlenül attól, hogy min vitatkoztok, ha a vitának véget vettek, akkor ne tartsátok tovább a haragot egymás között. Az, hogy továbbra is pikkeltek egymásra és mosolyszünetet tartotok, nem tesz jót sem nektek, sem másoknak.

6. Ha nem respektáljátok a különbségeket

Ezen a világon két egyforma ember nem létezik, ezért magától értetődő, hogy köztetek is vannak kisebb, néha nagyobb különbségek mindenféle szempontból. Ha azt akarjátok, hogy kapcsolatotok sokáig tartson, akkor meg kell tanulnotok elfogadni egymást olyannak, amilyenek vagytok. A különbségekkel együtt.

7. Ha nem ismered el a tévedést

Az emberek általában ódzkodnak beismerni, ha valamiben tévednek, vonakodnak felelősséget vállalni egy-egy hibázás miatt, mert ezt az egójuk nem engedi. Ne engedjétek, hogy az egótok tönkretegye a kapcsolatotokat! Ismerjétek el, ha hibáztatok, kérjetek bocsánatot még akkor is, ha nem a ti hibátok. Ha nyílt lapokkal indultok, és nem áhítjátok a másik bocsánatkérését, akkor bármilyen konfliktus megoldható.

8. A kommunikáció hiánya

A kommunikáció minden nemű társas kapcsolatnak az alapfeltétele – így a párkapcsolatnak is. Tanuljatok meg beszélni és kommunikálni egymással – ha néha nehezetekre is esik –, ne menjetek el egymás mellett szavak nélkül. Ez bizony a hosszan tartó kapcsolat alapfeltétele.

9. A véleménybeli különbségek

Lehet, hogy egyikőtök már családot alapítana, míg a másik élvezné még a gondtalan életet. Ne hozzatok elhamarkodott döntéseket, ne sajnáljátok az időt arra, hogy megbeszéljétek a közös döntéseket. Ne vegyétek semmibe egymás véleményét, mert természetes, ha az nem egyezik meg minden pontban.

10. Ha nem szántok időt a kapcsolatra

Ha egy hosszantartó kapcsolatra vágytok, ne taszítsátok háttérbe más, fontosabb dolgok miatt. Szánjatok időt egymásra, a kapcsolatra.

Forrás: http://filantropikum.com/10-leggyakoribb-ok-ami-tonkretesz-egy-kapcsolatot/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!