Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

116 év egészségesen: az élélmiszerek nagyon fontosak!

Írta: Szabó-Kocsis János

A 116 éves brazil származású Bernardo Lapallo úgy gondolja, hogy megtalálta a hosszú élet titkát. A ma is jó egészségnek örvendő aggastyán úgy véli, hogy az elfogyasztott ételek minősége nagyban befolyásolja, hogy ki hány évet ér meg, legalábbis az ő életében ez fontos szerepet játszott.

Bernardo 1901. augusztus 17-én született Brazíliában, majd 5 éves korában a családjával együtt áttelepült az Egyesült Államokba. A férfi életvitelére és étkezési szokásaira a sajtó is felfigyelt, így Amerika szerte Bernardo ismert emberré vált.

A 116 éves férfi világ életében sok nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztott, odafigyelve, hogy azok ne tartalmazzanak semmilyen vegyszert, adalékanyagot.

 

 

Bernardo a következőkből fogyasztott a legtöbbet!

1. Fokhagyma

A fokhagyma amellett, hogy igenis finom, rendkívüli képességekkel rendelkezik, hiszen rengeteg vírust képes elpusztítani, méregteleníti a szervezetet, és védi az erek rugalmasságát.

2. Méz

Ez az aranyszínű csodaszer, amelyet a szorgos méhek készítenek, nem hasonlít semmi más készítményre, sem ízben, sem állagban, sem összetételben. Rendkívül hatásos gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, és sok benne a szabad gyököket megsemmisítő antioxidáns.

3. Fahéj

Nagyon sok magnéziumot, kalciumot tartalmaz. Szakszerű fogyasztásával megelőzhető a cukorbetegség, a rák és az ízületi gyulladások is.

4. Fekete csokoládé

A fekete csokoládéban is nagy mennyiségű antioxidáns található, amely jót tesz az agyműködésnek, és az egész szervezetnek.

5. Olívaolaj

Jótékony olajokat tartalmaz, amelyek segítik a szív- és agyműködést, védve a különböző keringési, illetve kognitív típusú megbetegedésektől.

Néhány tipp Bernardo Lapallo-tól:

- naponta végezz testi és mentális gyakorlatokat;

- az étkezés során használj kevés sót;

- egyél sok, rostokban gazdag zöldséget, gyümölcsöt;

- fogyassz gyógynövényekből készült teákat;

- étkezz naponta öt alkalommal;

- pihenj, csökkentsd a stresszt az életedben;

Forrás: http://filantropikum.com/ezeknek-az-elelmiszereknek-koszonheti-ez-ferfi-hogy-megerte-116-szuletesnapjat/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!