Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Wales nem hagyja szó nélkül: gátat szabnak a gyermekeikbe beültethető intim piercingeknek

Írta: Szabó-Kocsis János

Walesben most lépett életbe egy törvény, amely betiltja a 18 év alattiak intim piercingjét.

A honatyák a testékszerek mellett a kiskapuknak se hagytak sok helyet: akkurátusan felsorolnak tíz konkrét intim testterületet, ahová ezentúl tilos lesz piercinget rakni. A törvény nem magukat a fiatalokat büntetné, hanem az intimpiercing-ipart - az intimpiercing-munkásoknak kell majd ellenőrizni az ügyfelek életkorát.

A tiltásnak közegészségügyi okai vannak, a helyi ÁNTSZ vezetője szerint ugyanis az eddig intimpiercinget csináltató fiatalok harmada jelentett komplikációkat. Ezt egy 16-24 éveseket felmérő angol tanulmányra alapozzák, amely szerint leggyakrabban a nyelvpiercing okozott gondot, de a nemi szervek és a mellbimbók is felfértek a dobogóra.

A fogorvosok is üdvözölték a döntést, mert gyakran találkoztak azzal, hogy a nyelvpiercing maradandó sérülést okozott a fiatalok fogában és ínyében, na meg a fertőzések a leheletnek se tettek jót.

Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/02/01/wales_nem_hagyja_szo_nelkul_gatat_szabnak_a_gyermekeikbe_bevandorlo_intim_piercingeknek/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!