Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Egy 27 éves haldokló lány őszinte tanácsai

Írta: Szabó-Kocsis János

Mindannyian tudjuk, hogy a földi élet mennyire véges, mégis sokszor elfeledkezünk róla. Csak hagyjuk, hogy elrohanjon mellettünk az idő és nem vagyunk képesek megélni a jelen pillanatait. Csak egyszerűen létezünk és mindig valami jobbra és szebbre várunk, s közben elfelejtünk hálát adni mindazért, amink van. A halál úgy él a tudatunkban, mint valami nagyon távoli dolog, pedig sosem tudhatjuk, hogy mikor is jön el értünk.

A legtöbb embernek meg sem fordul az eszében a halál gondolata egészen 30 éves koráig, de egy 27 éves ausztráliai nőnek hamarabb el kellett gondolkodnia az életén, ugyanis pár héttel ezelőtt egy rákos folyamat révén elhunyt. A csupán 27 évet magáénak tudható nő egy olyan bejegyzést tett közzé a Facebookon, amely futótűzként járta be a világot, mert szívből jövő, igaz és elgondolkodtató volt. Most ebből idézünk.

„Légy hálás minden napért, amikor nem küzdesz fájdalmakkal, vagy ha éppen mégis, legyen az derékfájás, bokarándulás, vagy nátha, fogadd el és köszönd meg, hogy ezek nem veszélyeztetik az életedet.

Kevesebb panaszkodást és több segítséget egymásnak, emberek!

Adj, adj és adj. Teljesen igaz az, hogy több boldogságot kapsz, ha másokért teszel, mintha magadért tennél. Bárcsak én is többet tehettem volna. Mióta beteg vagyok, hihetetlen emberekkel találkoztam, akik kedvességükből fakadóan a legszeretőbb szavakkal bátorították a családomat és barátaimat. Sokkal többet kaptam, mint amit valaha is vissza tudtam adni. Sosem fogom ezt elfelejteni és mindig is hálás leszek ezeknek az embereknek.

Annyira furcsa és hátborzongató, hogy a pénz még a halálod idején is megjelenik. Elgondolkodtat, hogy milyen bolond is voltál egész életedben, hogy azt hitted, minden a pénz körül forog.

Barátaidnak esküvőjük alkalmából, valami kedveset és szépet vegyél, egy ékszer, vagy egy ruhanemű helyett. Vidd el őket vacsorázni, vagy mondok jobbat, te készítsd el a vacsorát és hívd meg őket. Ültess nekik egy szép növényt, küldd el őket egy masszázsra, vagy ajándékozz nekik valami apróságot, mint például egy gyertya, és amikor átadod nekik, ne felejtsd el elmondani mennyire szereted őket.

Becsüld meg mások idejét. Ne várakoztasd meg őket csak azért, mert képtelen voltál pontos időben odaérni. Készülj el hamarabb, mert azok az emberek a saját idejüket rád áldozzák, veled akarják tölteni.

Ebben az évben a családommal megegyeztünk, hogy nem keresgélünk egymásnak ajándékokat karácsonyra, még akkor sem, ha a karácsonyfa ajándékok nélkül üresnek fog látszani. És ez annyira jó volt, mert senkin nem volt az a nyomás, hogy nagy erőfeszítések és agyalások árán valami haszontalan dolgot kerítsen ajándék gyanánt. Plusz még képzeljétek el azt is, ahogyan a családom nekem vásárolt volna ajándékot, tudva, hogy lehet, nem adhatják már át nekem… hátborzongató. Na, a sztori tanulsága az, hogy a drága ajándékok teljesen szükségtelenek egy meghitt karácsonyhoz. Lépj túl ezen!

A pénzedet tapasztalatokra költsd… Vagy legalább is próbáld ne ki hagyni ezeket a tapasztalatszerző lehetőségeket csak azért, mert a pénzedet valami anyagi butaságra költötted. Hozd össze azt a tengerparti kiruccanást, amire félretettél és mélyeszd bele a homokba a lábad!

Vedd körbe magad a természettel.

Próbáld meg a jelen pillanatot élvezni ahelyett, hogy a telefonod képernyőjén próbálnád megörökíteni azt. Az életet nem egy kijelző mögül élik, az élet nem a tökéletesen sikerült fotókról szól!

Csak egy gyors gondolat: megéri az a néhány órás haj és smink elkészítés, amit egy-egy buli előtt elvégzel? Sosem értettem meg a nőknél ezt a dolgot!

Néha kelj fel korán és a madárcsicsergésben nézd végig, ahogy a napfelkelte beszínezi az égboltot.

Hallgass zenét… de tényleg figyelj oda. A zenehallgatás terápia, régi, de az egyik legjobb.

Ölelgesd meg a kutyádat. Beszélgess a barátaiddal és tedd le a kezedből a telefont!

Ha az a vágyad, hogy utazhass, akkor utazz.

Dolgozz azért, hogy élhess, ne azért élj, hogy dolgozhass!

Komolyan csak azt csináld, amitől boldog leszel. Egyél meg egy egész sütit bűntudat nélkül!

Merj nemet mondani az olyan dolgokra, amiket nem akarsz.

Ne nyomorítsd meg magad azzal, hogy mások szerint milyen lehet a tökéletes élet, lehet, hogy te a kevesebbel is megelégszel, és ez rendben van.

Ne felejtsd el, ha valami zavar, lehetőséged van változtatni rajta – munka, szerelem, akármi. Nem tudhatod, még mennyi időd maradt, ezért ne pazarold olyasmikre, amik zavarnak. Tudom, hogy mindig ezt mondják, de hidd el nekem, igaz.

Na akárhogy is, ezek csak egy fiatal lány élettanácsai. Vagy megfogadod, vagy nem. Nekem mindegy.

Ó, és még egy dolog, ha teheted, tégy valamit az emberiségért és rendszeresen adj vért. Jobban fogod magad tőle érezni és sok életet is megmenthetsz. Úgy érzem ez olyasvalami, ami felett elsiklunk, pedig minden véradással 3 életet menthetsz meg! Óriási dolog ez, és a véradási procedúra pedig egyszerű folyamat.

A véradásnak köszönhetően én még kaptam plusz egy évet, hogy élhessek – egy évet, amiért mindig hálás leszek, hogy itt a Földön a szeretteim, családtagjaim, barátaim körében tölthettem el. Egy évet, ami talán az egyik legszebb volt mindközül.”

Forrás: http://filantropikum.com/egy-27-eves-haldoklo-lany-oszinte-tanacsa-az-eletrol/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!