Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Miként szokhatsz le a telefonfüggőségről?

Írta: Szabó-Kocsis János

Egy nemrég készült felmérés szerint Nagy-Britanniában az okostelefonnal rendelkező felnőttek naponta 33 esetben, míg a fiatalok 90 esetben veszik kézbe átlagosan a készüléküket. A tudósok szerint ez károsan hat az agyi kognitív funkciókra, a gondolkodásra, a koncentrálóképességre, valamint a memóriára – adja hírül a The Independent lap.

Azonban létezik pár hasznos trükk, ami csökkenti a telefonhasználat iránti függőséget. Catherine Price könyvet is írt ebben a témában, amely arról szól, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy 30 nap alatt visszanyerd az életed, és ne a telefonod szabja meg, hogy mikor mit csinálj.

Az első dolog, hogy határt kell szabnod magadnak, és korlátoznod kell a készülék használatát. Erre már külön alkalmazást is le lehet tölteni, ami figyeli, hogy mennyi ideig pötyögsz a mobilodon, és ha túlléped az időkorlátot, akkor jelezni fog.

Érdemes kitűzni olyan napokat, amikor például 30 percig nem szabad a telefonodhoz érned, ezt az időmennyiséget fokozatosan növelheted, a legjobb akkor lesz, amikor egy egész napon át nem fogod fölöslegesen használni a készülékedet.

Egy másik, szintén jó praktika, ha a telefonodat kitiltod a lakás bizonyos részeiből, amilyen például a hálószoba, ahol tényleg semmi keresnivalója nincs az eszköznek. Ha sikerül ezt megtenned, jobban fogsz aludni. Ha mégis muszáj bent lennie a hálóban a készüléknek, vagy kapcsold ki, vagy állítsd be repülőgép módba.

Forrás: http://filantropikum.com/egy-brit-irono-elarulta-hogy-mikent-szokhatsz-le-telefonfuggosegrol/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!