Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Figyelmeztető jelek a lábunktól!

Írta: Szabó-Kocsis János

A testünk okosabb, mint gondolnánk, ezért ahhoz, hogy megőrizzük az egészségünket, figyelnünk kell a különböző jelzésekre, mert ha az orvosok időben megkezdik a kezelést, a gyógyulás esélye jelentősen megnő.

Danette May egészségügyi tanácsadó szerint például egy idős embernél a legelső dolog, amit megvizsgálnak, azok a lábfejek, mert az említett végtagok nagyon sok mindent elárulnak az illető egészségügyi állapotáról.

Most lássunk hat jelet a lábakon, amelyek különböző betegségekre utalhatnak!

1. Szőrtelen lábak, lábujjak

A legtöbb ember, főként a nők, ölni tudnának, ha nem kellene szőrteleníteni a lábfejüket. Azonban ha eleve egy szőrszál sincs a lábfejen, akkor az rossz vérkeringésre utalhat, mivel oda nem jut el elegendő, tápanyagban gazdag vér, így a szőrt tápláló hagyma nem tud fejlődni. A betegség hátterében leginkább érelmeszesedés, vagy érszűkület állhat.

2. Besüllyedt körmök a nagylábujjon

Ha a nagylábujjon található köröm behorpad, és úgy fog kinézni, mint egy kanál, akkor az vérszegénységre, Raynaud-szindrómára, lupusz autoimmun betegségre utalhat.

3. Hideg lábfejek

Ha mindig hideg a lábunk, és még a legvastagabb gyapjúzokni sem segít, akkor ez az állapot pajzsmirigyproblémákat jelezhet, de az okok között lehet a gyenge vérkeringés is. Érdemes orvoshoz fordulnunk ezzel a panasszal.

4. Sárga körmök a lábujjakon

A leggyakrabban a sárgás színű lábujjkörmök gombás fertőzésre utalhatnak. Szerencsére ma már léteznek hatékony gombaölő készítmények, így forduljunk bővebb felvilágosításért a családorvosodhoz, vagy egy gyógyszerészhez. A gombás fertőzés mellett a problémát még okozhatja a nyirokrendszer megbetegedése, ízületi és tüdőproblémák is.

5. Zsibbadás

A rendszeres zsibbadás a lábfejekben idegkárosodásra utalhat, ezért érdemes egy szakembert felkeresni, aki előírja a megfelelő kezelést. A cukorbetegek is gyakran számolnak be lábzsibbadásról, amit szintén kezelni kell.

6. Pikkelyes bőrfelület a lábfejeken

A kiszáradt, kicserepesedett, pikkelyes bőrfelület a lábfejeken pajzsmirigy problémákra utalhat. A pajzsmirigyeink olyan hormonokat állítanak elő, amely felborítják az egyensúlyt az emésztésünkben, a vérkeringésünkben, valamint az idegrendszerünkben. A problémát bőrgomba is okozhatja, amit viszont könnyebben lehet kezelni.

Forrás: http://filantropikum.com/6-figyelmezteto-jel-labadtol-amit-soha-ne-hagyj-figyelmen-kivul/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!