Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A legjobb házassági tanácsok egy frissen elvált férfitól!

Írta: Szabó-Kocsis János

Gerard Rogers 16 évnyi házasság után döntött úgy, hogy elválik párjától. Az ő tanácsait osztjuk meg most, mert elmondása szerint rengeteg mindent másképp lát a válást követően.

 „Ha meghozzuk azt a tudatos döntést, hogy minden nap a házastársunk vágyait, szükségleteit a mieink elé helyezzük, és ez fordítva is működik, akkor a házasság sikeres lesz – teljes önzetlenség. Nem így működik minden egészséges kapcsolat?”

„Sohasem voltam egy kapcsolat szakértő. De a múlt héten lezárt válásom óta annyira más perspektívából látom az egészet, hogy azt kívánom, bárcsak hamarabb fedeztem volna fel ezeket a dolgokat… Miután 16 év után elváltak útjaink a nővel, akit mindig is szerettem, megosztok néhány szívből jövő tanácsot, amikre bárcsak hamarabb rájöttem volna:

Sohasem hagyd abba az udvarlást

Komolyan mondom soha! Még az eljegyzéssel és a házassággal sem tudhatod örökre magad mellett a feleséged. A lényeg, hogy a szívét nyerd meg. Ez az egyik legfontosabb és legszentebb kincs, amivel éreztetheti, hogy bízik benned. Téged választott, és ezt sose felejtsd el, nem szabad ellustulni csak azért, mert azt hiszed, hogy meghódítottad és a tiéd.

Óvd a saját szíved is

Nem csak az ő szívét és érzéseit kell óvnod, hanem a sajátodat is, épp olyan mértékű gondoskodással. Éld az életed jókedvvel, nyitott szívvel, de vigyázz, hogy a szíved legkülönlegesebb helyén csak a feleséged álljon. Legyen ott számára mindig hely, és ne hagyd, hogy mások beférkőzzenek oda.

Ess újra és újra szerelembe

Az emberek folyamatosan változnak. Nem leszel ugyanaz az ember öt év múlva az esküvőt követően, mint az esküvő napján. A változások folyamatosan formálni fognak, ezért nap, mint nap újra egymást kell, hogy válasszátok. Nem kötelező veled maradnia, ezért ha nem bánsz vele megfelelőképpen, dönthet úgyis, hogy másnak adja a szívét, és ekkor már az is lehet, hogy soha többé nem leszel képes visszaszerezni.

Mindig a legjobbat lásd benne

Fókuszálj arra, amit szeretsz benne, és meglátod, hogy azok a dolgok virágzásnak indulnak. Ha folyton a hibáira koncentrálsz, akkor egy idő után már a jótetteiben is csak a hibát fogod keresni.

Nem a te dolgod az, hogy megváltoztasd

A te dolgod csupán annyi, hogy szeresd anélkül, hogy elvárnád, megváltozzon. Idővel – meglásd - a szeretet miatt jó irányba változik, és akkor igazán örülhetsz.

Légy jelen

Ne csak az idődet szenteld neki, hanem a teljes figyelmedet. Amikor vele vagy tegyél félre mindent, és tiszta fejjel hallgasd meg, ami a szívéből fakad. Úgy kezeld, mintha a legdrágább klienssel beszélgetnél, mert hidd el az.

Ne aggódj a pénz miatt

A pénz egy játék, ezért meg kell tanulnotok csapatban játszani ahhoz, hogy megnyerjétek. Az sohasem segít, ha a csapattársak összevesznek. Szinkronizáljátok egymás erősségeit ahhoz, hogy a legjobbat hozhassátok ki magatokból.

Bocsáss meg azonnal

És lépj tovább, fókuszálj a jövőre, ne cipeld a múlt terheit. Ne hagyd, hogy a múlt sérelmei lekorlátozzanak. Beleragadni a hibákba, téged és őt is megterheli, ami csak megnehezíti a házasságotok mindennapjait. A megbocsájtás egyenlő a szabadsággal.

Légy bolondos

Ne vedd önmagad túl komolyan, nevess minél többet. Csalj az ő arcára is minél többször mosolyt. A nevetés mindent megkönnyít. Ne feledjétek az élet egy örömteli utazás!

Nyílj meg előtte

Beszélgess az érzelmeidről vele, hagyd, hogy minél jobban kiismerjen. Nem kell folyton a kemény férfit játszanod, látnia kell, hogy te is sebezhető vagy. Bízz benne annyira, hogy eláruld titkaid.”

Forrás: http://filantropikum.com/legjobb-hazassagi-tanacsok-egy-frissen-elvalt-ferfitol/

 



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!