Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Szereted a nyárson sült húst? Készítsd el otthon, csak két nagy befőttesüvegre lesz szükséged!

Írta: Szabó-Kocsis János

Imádod a nyárson sült húst? Most télen, odahaza is el tudod készíteni, csak két nagy befőttesüvegre lesz szükséged!

Visszacsalogathatod a nyári szabadtéri sütögetések füstös húsillatát, hiszen a következő módszerrel a konyhádban is készíthetsz finom, nyárson pirult, ropogós eleséget. Máris mondjuk, hogy mit kell tenned.

Hozzávalók:

2 kg disznóhús, 250 g bacon, 500 ml sör, 2-3 fej hagyma, fél citromnak a leve, 400 ml víz, só, darált fekete bors, fűszerkeverék.

Elkészítés:

1. A húst alaposan mosd meg, majd vágd fel nem túl nagy darabokra és tedd bele egy edénybe. Sózd meg, adj hozzá darált fekete borsot, fűszereket. Majd mehet rá a citromlé, a hagyma darabok, és az egészet öntsd fel sörrel, majd hagyd, hogy a páclében álljon 2-3 óráig.

2. Időközben a külön elkészített, frissen felvágott hagymadarabokat, valamint a bacont szúrd fel a nyársakra, majd ha letelt a két óra, akkor a bepácolt húsokat is. Helyezd bele az egészet két darab, 3 literes üvegbe, melyeknek az aljába tölts 200-200 ml vizet, a pácléből pedig tegyél át egy kevés hagymát, szintén az üveg aljára.

3. Kívülről az üvegek legyenek teljesen szárazak, mielőtt minden beléjük kerülne. Az üvegek tetejét alufóliával zárd le.

4. Az üvegeket helyezd be a hideg sütőbe, majd állítsd be a hőmérsékletet 180-200 Celsius fokra. A finomság 60-80 perc alatt el is készül. Ha kivetted a sütőből, még hagyd magára úgy 15-20 percig.

Nagyon finom lesz!

Forrás: http://filantropikum.com/nyarson-sult-hust-otthon-recept/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!