Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Hét jele annak, hogy egy újabb gazdasági válság következik!

Írta: Szabó-Kocsis János

Mindannyian reménykedünk abban, hogy a gazdasági válság csak az után érkezik, miután létrehoztuk a megálmodott cégünket, befejeztük az otthonunk építését vagy összespóroltuk a családi autóra szánt pénzt…

De a gazdasági válság bekövetkezte sajnos mindezeket figyelmen kívül hagyja!

Van, aki erre azzal érvel, hogy nem lehet válság, hiszen a gazdaság felfele ívelő tendenciát mutat, de ez sajnos nem jelent számunkra biztosítékot, mert a válság természetes velejárója a gazdasági életnek. Sokan azt gondolják, rájuk nincs hatással a gazdasági válság, másokat egyáltalán nem érdekel ennek bekövetkezte.

Ezek a nemtörődömségek visznek a csődhöz egy gazdasági válság idején, véli Soares-Szász Lorand erdélyi tréner, üzletember, aki 7 pontban szedte össze azokat az érveket, amelyek a gazdasági válság bekövetkeztét hivatottak bizonyítani.

1. Statisztikailag számítva eljött az ideje egy új válságnak!

Bernard Arnault, a Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy, Sephora luxuscikkeket gyártó cég tulajdonosa az időfaktort hangsúlyozza egy, a CNBC-nek adott interjújában: „Közel 10 éve, hogy nem volt gazdasági válság és én az üzleti pályafutásom során tízévente találkoztam ezzel a jelenséggel.”

A Standard & Poor’s 500 mutatójának változása (a Top 500 amerikai vállalatok értékpapírjainak változását méri) is feltételez egy hamarosan bekövetkező gazdasági válságot. Érdemes elgondolkodni, nemde?

2. A világ nagy üzleti képviselői már készülnek egy újabb gazdasági válságra!

Vegyünk csak párat azok közül, akik úgy tartják, hamarosan itt az új gazdasági válság:

Warren Buffet, minden idők egyik legnagyobb befektetője. Minden gazdasági válság során még nagyobb vagyonra tett szert, éppen azért, mert tudta, hogy mit kell tennie egy egy ilyen válság előtt.

Tony Robbins, az Unshakable könyv szerzője is azon a véleményen van, hogy fel kell készülnünk, mert érkezik az újabb gazdasági válság. Ő már csak tudja, hiszen számos gazdasági szakértővel beszélt, hogy megírja könyvét.

Robert Kiyosaki amerikai befektető, író, tanácsadó már 2017 tavaszán azt mondta, hogy fel kell készülni az új gazdasági válságra.

John Mauldin, a Mauldin Economics vezetője szerint „ha nem 2017 végén, akkor 2018 év végéig mindenképpen megérkezik a gazdasági válság”.

Jim Rogers befektető a Bussiness Insidernek adott interjújával is előrejelzi a válság bekövetkeztét.

3. A tőzsdén egyik rekord a másikat éri

A Vanguard tulajdonosa, egy BBC-nek adott interjújában, a tőzsdei rekordokról azt nyilatkozta, hogy ezeket a rekordokat minden valószínűség szerint „nagyvonalú kiigazítások” fogják követni. Szerinte, amikor a többség egy adott dologba fektet be, ott előbb-utóbb a „buborék” szétpattan.

4. Növekednek az adósságok

Ha a bankok korlátozzák a hiteleket és növelik a kamatokat, ki és hogyan fogja azokat kifizetni?

5. Politikai vonalon egyre nagyobb a bizonytalanság

Donald Trump extrém politikája: tetszik vagy sem, az amerikai elnök sok esetben hoz impulzív döntéseket és nem tudhatjuk, mi jön még. Már láttuk a Kínával kapcsolatos kereskedelmi döntéseinek következményét.

Egy másik kiszámíthatatlan, de veszélyesebb vezető Hszi Csin-ping. A Kínai Népköztársaság elnöke keményen vezeti az országát, gyakorlatilag hatalma van minden felett Kínában. Az Amerikai Egyesült Államokban Trump döntését megfellebbezhetik, míg Kínában nem fellebbeznek, végrehajtanak. Nemrég választások voltak Kínában, Hszi Csin-ping pedig saját embereit tette a legfőbb vezetői pozíciókba… Hogy miért jelent ez veszélyt a világra nézve? Hszi Csin-ping ideológiái regresszívek, kijelentette, nem hisz a nyugati liberalizmusban.

Brexit: láttuk, hogy mi történt az Egyesült Királyságban miután megszavazták az EU-ból való kilépést. Mi fog történni, ha a Brexit kudarcot vall?

Észak-Korea agresszív politikája: az észak-koreai diktátor keményen harcol, hogy megőrizze hatalmát, az elmúlt időkben többször beszólt az Amerikai Egyesült Államoknak. Mi fog történni, ha kirobban egy háború? Hogy fog reagálni erre Kína, Oroszország vagy Japán?

És akkor még nem is beszéltünk a szíriai háborúról, a Venezuela-i krízisről vagy a Szaúd-Arábiában zajló hatalomváltásról.

6. Egyre többen fektetnek be az ingatlanpiacba

Egyre többen fektetnek be az ingatlanpiacba, már a szomszédod is ebben utazik, habár két évvel ezelőtt fogalma sem volt erről az ágazatról. Mindenki lakásokat vásárol, lakásokat ad el. Az ingatlanpiac pedig csak úgy szárnyal, egyre drágábbak az ingatlanok, de kereslet is van rájuk. Ezzel egyetemben az albérletárak is drasztikusan emelkednek, nemcsak Budapesten, de a világ számos nagyvárosában.

7. A bankok olyan ajánlatokkal jönnek, amelyek egy válság esetén hasznot hoznak

Az üzletág hatalmasai, mint a JPMorgan és a Goldman Sachs már most megkezdték az olyan “mentőcsomagok” értékesítését, amelyek értéke akkor nő, ha válság következik be. Ez is azt jelenti, hogy ők már tudnak valamit.

EMBEREK, JÖN A VÁLSÁG!

Vegyük komolyan a fenti figyelmeztetéseket, és készüljünk fel egy esetleges krízisre. Figyelmeztessük barátainkat is. Igyekezzünk fontos döntéseket hozni a költekezést illetőleg. Ne költekezzünk fölöslegesen, inkább tegyük félre megtakarításainkat a nehezebb időszakokra. Figyeljük és legyünk napirenden a gazdasági változásokkal. Ha a fejünket a homokba dugjuk, az nem megoldás, attól még bekövetkezik a válság.

Figyelmeztessünk minél több embert, hogy még időben felkészülhessünk egy esetleges gazdasági válságra!

Forrás: http://filantropikum.com/7-jele-annak-hogy-egy-ujabb-gazdasagi-valsag-kovetkezik/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!