Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

5+1 nevetséges szabály a pénzzel kapcsolatban, amit el kell felejtened

Írta: Szabó-Kocsis János

Nagyon sokszor, annak érdekében, hogy jobban megértsük az életet, társadalmunk leegyszerűsít bizonyos törvényeket. A baj azzal van, hogy ez a leegyszerűsítés a torz hiedelmek melegágya.

A pénzzel kapcsolatos hiedelmeink és magatartásunk gyerekkorunkban, 7 éves korunkig alakulnak és csiszolódnak ki. Szükségünk van egy tudatos magatartásra ezekkel a programozott hiedelmekkel szemben ahhoz, hogy ezeket a pénzről szóló torz hiedelmeinket beazonosítsuk. Csak ezután tudjuk azt megváltoztatni, ami nem működik a jelenlegi anyagi helyzetünkben.

Most lássuk ezeket a torz hiedelmeket:

1. A pénzről nem illik beszélni, magánügy

Ez a hiedelem sok családban még ma is élő és nagyon gyakori, hiszen generációkon át terjedt. Sajnos, ha a mai világban gyermekeinkkel nem beszélünk az anyagiakról, hátrányba kerülnek. Ők egy sokkal összetettebb világban nőnek fel, mint mi. A technológia is azt eredményezte, hogy sokkal gyorsabban és kevesebb érzelmi töltettel költsük el pénzünket. A gyerekeknek csak az az információ áll rendelkezésükre, amit megfigyelnek, és nagyon sok mindent félreértelmeznek – vagy olyan értelmet adnak a dolgoknak, amilyet a szüleik szeretnének.

2. Nem lehetsz jómódú és spirituális

Ennek a mögöttes üzenete: „nem kéne pénzre vágyni vagy gazdagnak lenni, ha spirituális vagy, nem vagy hiteles, ha gazdagságra vágysz”. A pénz felnagyítja mindazt, ami vagy, ha spirituálisnak vallod magad, ha nem. Ha értékeid és szándékaid tiszták, az anyagi jólét lehetőséget ad arra, hogy nagylelkű legyél és még több jót tegyél a világgal. Ennek az ellenkezője is igaz, például akkor, ha valaki csak önmagát szolgálja. A gürcölés, amikor anyagilag egyik hónapról a másikra élsz, nem engedi meg egy embernek, hogy tehetségét és szenvedélyeit megélje. Ez nem tesz jót – sem az egyénnek, sem társadalmi szinten – spirituális meggyőződéseitől függetlenül.

3. A gazdag emberek kapzsik, gazemberek és tisztességtelenek

Mögöttes üzenet: ha sok pénzük van, akkor rossz emberek. Ez abból a mérgezett állapotból származhat, miszerint „mi egy tisztességes, dolgos család vagyunk, és nem vagyunk gazdagok, ezért, azok, akik gazdagok biztos tisztességtelenek és csak a pénz érdekli őket”. Nagyon fontos, hogy tudatában legyél ennek az erős hiedelemnek. Bármi, amit ellenzel, és amiről azt mondod „rossz” vagy „helytelen” nem fogja neked megengedni, hogy jól érezd magad, amikor valamire, amire vágysz, hosszútávon szert teszel. Ez a tévhit szó szerint képes arra, hogy az embereket a boldogságtól és az anyagi sikertől eltávolítsa.

4. A pénz minden rossz megteremtője

Mögöttes üzenet: „a pénz rossz, mocskos, romboló”. Ez a hiedelem a leggyakoribb, amit a generációk átadtak egymásnak, és egyben a leghelytelenebbül értelmezett variációja. Ez a tévhit eredetileg így hangzik: „a pénz szeretete minden rossz megteremtője”. A pénz egy árfolyam, nem lehet eredendően jó vagy rossz. Csakis olyan érzelmi értékkel rendelkezik, amilyet mi rendelünk neki. Természetesen az emberek tehetnek – és tettek is – gonosz dolgokat a pénz iránti vágyuk kielégítése végett.

5. Az ő hibájuk, hogy szegények

Ez a felsőbbségi komplexusra alapozott, énközpontú és romboló hiedelem megakadályozza egy pozitív társadalmi változás bekövetkeztét. Senki sem ismerheti azokat a kihívásokat, amelyekkel egy másik ember kell, hogy szembenézzen. Mindenkinek vannak már gyerekkortól kezdődően tudattalan beidegződései és ugyanakkor szociális és anyagi körülményei, amivel meg kell küzdenie. A legfontosabb hálát adnunk azért, amink van, és egy más ember útját tiszteletben tartani. Ha mindannyian szeretnénk birtokába jutni az anyagi és sikeres élethez szükséges eszközöknek, saját megismételhetetlen és egyedi potenciálunkat kell elérnünk.

6. (Bónusz) A pénz nem boldogít, te csak dolgozz, legalább egy jó, tisztességes munkás leszel

Ezen kijelentés mögött két hiedelem van: „a sok pénztől nem leszel boldog” és „nem arra vagy teremtve, hogy szeresd a munkád – keményen meg kell dolgozz a pénzedért és el kell felejtened a szórakozást”. A valóságban, a túléléshez és a fejlődéshez van szükséged a pénzre. Amíg a pénz önmagában hosszútávon nem hozza el neked a boldogságot, az embereknek nem kéne a jólét és a boldogság között választaniuk. Ezt a hiedelmet napjainkban egyre többen cáfolják azzal, hogy olyan munkát keresnek maguknak, amit szeretnek, és amíg anyagilag is növekednek, egy értékes életet élnek. A szenvedély és a szándék táplálja a motivációt, ami annak a kitartásnak az alapjait teremti meg, amely szükséges céljaink és álmaink eléréséhez.

Forrás: http://filantropikum.com/51-nevetseges-szabaly-penzzel-kapcsolatban-amit-el-kell-felejtened/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!