Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Öt üzenet a bolygónktól, melyekre oda kellene figyelnünk!

Írta: Szabó-Kocsis János

Habár sokszor elfeledkezünk róla, mégis nem árt tudatosítani, hogy egy hihetetlenül gyönyörű bolygón élünk, mely telis-tele van felfedezésre váró, lenyűgöző helyekkel.

A Föld diverzitása nemcsak tájegységeiben mutatkozik meg, hanem a rajta élő emberek sokféleségében is. Emberei számára a Föld mindent biztosít és megteremt, ami a túléléshez szükséges: étel, ital, napfény, oxigén.

Viszont a mai túlmodernizált világnak köszönhetően, könnyen megfeledkezünk arról, hogy milyen csoda is az, hogy nap, mint nap a Földön élhetünk, annak ellenére, hogy hosszú idők óta csak szipolyozzuk, és nem adjuk vissza a Föld tartalékait.

Lehet, hogy már te is észrevetted, hogy a Földünk gyakran üzen nekünk, embereknek valamiféleképpen, de ha nem, akkor legközelebb járj nyitott szemmel.

1. A bolygónk azt próbálja üzenni nekünk, hogy kötődjünk jobban hozzá!

Nem meglepő, hogy a szabadban töltött idő alatt az emberi lélek feltöltődik és nyugalomra lel, viszont a mindennapok zsúfoltsága miatt mára már szinte lehetetlen elegendő időd kint tölteni a szabadban, így sokkal kevesebb napfényt, friss levegőt vehetünk magunkhoz. Mindez számos elme- és idegbetegséghez vezethet, éppen ezért törjük meg a rutint és szakadjunk ki a mókuskerékből a saját egészségünk érdekében.

2. A bolygónk azt próbálja üzenni nekünk, hogy hagyjuk abba a kincsei kiszipolyozását!

Nem telik el úgy nap, hogy valamelyik hírügynökség, vagy televíziós csatorna ne számolna be légszennyezettségről, vízmérgezésről, vagy egyéb, az egészségre káros jelenségről a világ különböző tájain. A szemetet a földre dobjuk, mindenhova autóval járunk, génmódosított ételeket fogyasztunk, olyan ruhákat viselünk, melyeket a világ másik felén gyártottak… ezek mind a Föld megbetegedését okozzák. Meg kellene egy percre álljunk és közös erővel meggyógyítani és szeretni a számunkra élőhelyet adó bolygónkat.

3. A bolygónk azt próbálja üzenni nekünk, hogy lassítsunk le és élvezzük a szépségeit!

Az élet csakúgy elrohan mellettünk, és ha nem tartod a lépést a világ könnyedén maga mögött hagy. Mégis merjünk megállni és időt szakítani arra, ami igazán fontos, egy séta a napsütésben a szeretteinkkel, egy mély lélegzet a hegyek friss levegőjéből sokkal fontosabb, mint értelmetlenül hajkurászni az életet.

4. A bolygónk azt próbálja üzenni nekünk, hogy ne mások szabályai szerint éljünk!

Ki mondta, hogy napi 8-9 órát egy zsúfolt, zajos irodában kell töltened? Ha a természet felé húz a szíved, akkor merj lépni, mert ha nem, akár az egészséged is rámehet. Lelj rá arra az életvitelre, ami a legközelebb áll a szívedhez, azzal foglalkozz, amivel igazán szeretnél.

5. A bolygónk azt próbálja üzenni nekünk, hogy merjük kiállni a Földért!

Lehet, hogy kissé bután hangzik, de a Föld már-már szó szerint könyörög azért, hogy mentsük meg őt! Nem folytathatjuk ezt a pusztító életmódot, mert nagyon hamar a semmivé tehetünk mindent, amit a Föld kínál nekünk.

Mindezeknek egyedül lehetetlenség eleget tenni, és nem is ez a lényege ezeknek az üzeneteknek, hanem az, hogy kis lépésekben, apró tettekkel is sokat tehetünk bolygónk megmentéséért. Bátorítsunk másokat is egy „földkímélőbb” életvitelre, hisz csak így tudjuk biztosítani unokáiknak is azt a gyönyörű Földet, amin ma mi élünk.

Forrás: http://filantropikum.com/5-uzenet-a-bolygonktol-melyekre-oda-kellene-figyelnunk/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!