Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Harminc angol szó, amit senki nem tud helyesen leírni

Írta: Szabó-Kocsis János

Milyen angol szavakat rontanak el leggyakrabban a nyelvtanulók? Miért írjuk le gyakran hibásan az argument, az across vagy éppen a believe szavakat?

A 5minutelanguage.com (http://www.5minutelanguage.com/30-common-spelling-mistakes-english/) érdekes infografikát készített a leggyakoribb helyesírási hibákról, a listán többet között olyan egyszerűnek tűnő szavak is szerepelnek, mint a forty (amelyet sokan fourty alakban használnak - helytelenül), az across (gyakran előforduló - hibás - írásmód az accross) vagy a weird (hibásan: wierd).

De úgy tűnik, gyakran rosszul írják le a nyelvtanulók az address, a believe, a definitely, az embarrass, az existence, a grateful, az independence, a millennium, a necessary, az occasion szót is.

A legtöbbször - derül ki a listából, amely a helyes és a helytelen alakokat is tartalmazza - a magánhangzók sorrendjével van gondja a nyelvtanulóknak (például receive vagy recieve), de a dupla mássalhangzók is sokszor problémát okoznak (például tomorrow vagy tommorrow).

Forrás: http://eduline.hu/nyelvtanulas/2017/10/10/leggyakoribb_helyesirasi_hibak_angolbol_7VGR7N



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!