Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Nagyon furcsák lesznek azok, akik túl sokat neteznek

Írta: Szabó-Kocsis János

Mobilról olvassák ezt a cikket? Akkor mindenképp szakítsanak időt arra is, hogy személyesen beszélgessenek valakivel, ugyanis komoly gondokat okozhat a túl sok neten töltött idő. Nem biztos, hogy jó, ha mindig kéznél a net.

Legalább karácsonykor, a családi vacsora alatt ne vegyük elő a telefonunkat. Sőt, a legjobb az lenne, ha nem csak karácsonykor, hanem minden közös családi esemény alkalmával mellőznénk a kütyüket.

Ezt ajánlja Dr. Hayley Van Zwanenberg brit pszichológus is. Szerinte, ha például a fiatalok túl sokat nyomkodják a telefonjukat a személyes beszélgetések helyett, érzelmileg fejletlenek lehetnek, és nehezebben birkóznak meg a valós kihívásokkal - írja a Telegragh.

Persze Van Zwanenbert sem tagadja, hogy a digitális eszközöknek komoly haszna lehet az oktatásban, és nagyon fontos, hogy jól tudja ezeket használni mindenki, de nem szabad túlzásba esni.

Főleg a fiatalok számára veszélyes, ha túl sok időt töltenek online. Fiatal korban sokkal jobban alakítható az ember személyisége, így meghatározó képességek alakulnak ki ilyenkor. Na, ezt ronthatja teljesen el a túl sok netezés, például a problémák megoldása is nehezebben megy majd azoknak, akik nem tudnak személyes kapcsolataikban eredményesek lenni.

A pszichológus szerint a túl sok netezés okozhatja az internetes zaklatás jelenségét. No, nem önmagában az internethez való hozzáférés ennek az oka, hanem hogy a túl sokat netező gyerekek érzelmileg fejletlenek maradnak, ezért nem képesek felmérni a súlyát mások megalázásának.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/2015/12/19/Nagyon_furcsak_lesznek_azok_a_gyerekek_akik_BU0TGD



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!