Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Hihetetlen világ jön 30 év múlva: tabletták váltják fel a tanulást?

Írta: Szabó-Kocsis János

Nicholas Negroponte, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatója szerint 30 éven belül képesek leszünk arra, hogy egy tablettát bevéve egy teljes nyelvet vagy bármilyen más tudásanyagot elsajátítsunk.

A tabletta bevételekor annak összetevői és az információ a véráramba kerül, majd a vér közvetítésével jut el az agyba, ezáltal az illető megszerzi a teljes tudásanyagot bármilyen erőfeszítés nélkül - írja a gyorsforditas.hu.

Különböző tabletták lehetnek majd a különböző ismeretanyagok elsajátítására, egy tabletta tartalmazná például az angol nyelv ismeretanyagát, egy másik pedig az angol irodalom teljes tudástárát. Így akár bárkiből profi fordító vagy tolmács lehet.

Számos tudós erősítette meg Negroponte állítását, miszerint ez valóban lehetséges lesz harminc éven belül. A Harvard Egyetem kutatóinak már 2013-ban sikerült kémiai szerekkel az agy tanulási képességeit úgy fokozni, hogy például az abszolút hallás is tanulhatóvá vált.

Forrás: http://eduline.hu/nyelvtanulas/2014/10/12/ilyen_lesz_az_oktatas_jovoje_BT9KAM



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!