Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Tények, melyeket legtöbbünk valószínűleg nem tudott a Földről

Írta: Szabó-Kocsis János

Ha azt hisszük, már mindent tudunk a Földről és semmi újat nem tudnak nekünk mondani a tudósok, akkor itt van néhány érdekesség, amiről talán még nem is hallottunk.

Tudtuk-e, hogy a Földön nem mindenhol ugyanolyan a gravitáció? Az Andokban például nagyobb, a Hudson-öbölben pedig kisebb. Ezt természetesen nem vesszük észre, ha éppen ott állunk.

Az óceánokban pedig annyi só van, hogy be lehetne vele teríteni a Föld teljes szárazföldjét – 152 méter magasan?

Több bizonyíték is van arra, hogy a Földnek volt egy kisebb ikertestvére, amely az évmilliók alatt egyszer csak belecsapódott a Földbe.

Bár mindenki úgy tudja, a Nap melege nélkül nem lehetne túlélni, kutatások azt bizonyítják, hogy a Föld magja is képes olyan hőt adni, ami megmenthetne minket.

Robbanó tavak: vannak olyan tavak, amelyek „felrobbannak”, ezzel pedig mérges gázokat bocsátanak a levegőbe. A Kivu-tóban például ezer évenként kipusztul az élővilág emiatt. A robbanó tavak gázkémiai összetétele különböző, azt azonban el lehet róluk mondani, hogy egy-egy kitörése végzetes lenne: a felszabaduló gázok miatt több millió ember halna meg.

A kutatások azt vizionálják, hogy a kontinensek újra egymás felé haladnak és ismét kialakulhat a szuperkontinens.

A tengerek és az óceánok tele vannak arannyal. Csak az a baj, hogy apró pikkelyekre bomlottak és így nem éri meg a befektetett energia, hogy összegyűjtsék őket.

Ha azt kérdeznék tőlünk, melyik a legnagyobb élőlény a földön, valószínűleg a bálnát mondanánk. Nos, pedig helytelen, ugyanis nem más, mint egy gomba, amely az oregoni Blue Mountainsban él. Akkora, mint 1665 focipálya.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/2015/8/6/8_erdekesseg_amit_tuti_nem_tudtal_a_Foldrol_WPVO3V



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!