Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Így tehettek szert ingyen a kötelező olvasmányokra, ennyire nehéz nyelvvizsgát szerezni Magyarországon

Írta: Szabó-Kocsis János

Az általános- és középiskolai kötelező olvasmányok megszerzése nem csak a megvásárlást jelentheti, több pénztárcakímélő lehetőség is van, ami lehet, hogy máshogy is könnyebbé teheti a diákok életét.

Az első lehetőség, a Magyar Elektronikus Könyvtár. Itt a legtöbb olvasmányt ingyen és bármilyen eszközről meg lehet találni, sőt, nem csak a kötelezőket. A kereső segítségével könnyedén meg lehet találni a keresett olvasmányt. Ám itt nem ér véget a lehetőségek tárháza, ugyanis a könyvtárnak van saját alkalmazása telefonra, ahol e-book és hangoskönyv formátumban is megtalálhatóak az iskolai olvasmányok.

Ezen felül több olyan oldal és alkalmazás létezik, ahol ingyenesen megtalálhatóak a kötelező olvasmányok. Így a telefon nem hátráltat, hanem segít a tanulásban. Bárhová elvihető, akár egyszerre több könyv is kis helyen, könnyen kereshettek benne, és a memóriát sem foglalja, hiszen bármikor letörölhető és újratelepíthető.

Megdöbbentő adat: miközben a nyelviskolákban általában 480 óra elegendő a középfokú nyelvvizsgához, addig a közoktatásban gyakran több mint 900 sem.

A fenti megállapítást Berényi Milán, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke tette az MTI szerint.

Ezt annak kapcsán mondta a szakember, hogy a kormány január elsejétől az első nyelvvizsga árát állja.

A következő három évben évi mintegy hárommilliárd forintot különít el a kormány a fiatalok első sikeres nyelvvizsgájának ingyenessé tételére - áll a Magyar Közlönyben közzétett kormányhatározatban. Egyre több részletet lehet tudni az ingyenes nyelvvizsgáról. A dokumentum szerint 2018-ban 2,788 milliárd, 2019-ben 3,066 milliárd, 2020-ban pedig 3,372 milliárd forintot fordít erre a célra a kormány.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/2017/8/15/Igy_szerezhetitek_meg_ingyen_a_kotelezo_olv_AA6EXAhttp://eduline.hu/nyelvtanulas/2017/8/16/Ennyire_nehez_nyelvvizsgat_szerezni_Magyaro_WSJ4VB



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!