Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2024. 03. 26. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Latorcai-Újházi Aranka

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! -  Arany-Michels Tímea - Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

6:00 – Helyi Hírek

6:10 –Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója.Annette Hess: A Német Ház. Frankfurt, 1963. Az egész sajtó a közelgő Auschwitz-perrel foglalkozik, amikor a fiatal tolmácslányt, Eva Bruhnst egy lengyel tanú kihallgatásához hívják a bíróságra. Eva zavartan fordítja a tanúvallomást, de képtelen értelmezni a hallottakat. Amikor a szüleit kérdezi a témáról, ők kitérnek a válasz elől, s Eva vőlegényével együtt hevesen ellenzik, hogy lányuk részt vegyen a perben. A következő hetekben Eva előtt egy megdöbbentő és ismeretlen világ tárul fel: bírákkal és vádlottakkal találkozik, és mindenekelőtt az egykori foglyokkal, akik az ő hangján szólalnak meg a tanúk padján... A megrázó beszámolókat hallva Eva nem ugyanaz az ember többé: nem érti, hogy a családja miért nem képes szembenézni a múlttal, ugyanakkor megijeszti a fiatal kanadai jogász, David Miller is, akinek mindennél fontosabb az igazság feltárása. Hol van az igazság, és vajon milyen hatása lesz ennek az igazságnak Eva életére? A Német Ház láttató erővel mutatja be a háború utáni Németországot, miközben hiteles képet fest az emberi kapcsolatokról és arról, hogy néha mennyire nehéz és fájdalmas a szembenézés. (libri.hu leírása)(ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre.

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Játssz velünk#103 (6 Castelos, 6th Sense, Aeon’s End Legacy, After the Empire) - Péli Csaba ajánlója. “Értékesebb örökséget nem hagyhat gyermekeire a szülő, mint ha mindennap áldoz rájuk pár percet.” (Orlando Aloysius Battista - kanadai-amerikai kémikus, író)

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Valamit csináljunk, amiben nem érzem fölöslegesnek magam! - beszélgetés Mesterné Taskovics Valériával az Önindító magazinban. A közismert és elismert pedagógus nyugdíjba vonulása után is nagyon aktív életet él. Vezeti a Nyugdíjas Pedagógusok Klubját, véleményt formál, de első helyen természetesen mindig, minden körülmények között a családja áll. Hogyan csinálja? Mik a motivációk? Milyen tervei vannak a közeli jövőben? Kérdések és válaszok a Halas Rádió tematikus magazinjában. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Duplájára gyorsíthatja meglévő számítógépünket egy új hardver. Elindult az első kátyúzó robot. Viruló korallzátonyok hangjaival lehetne megmenteni a pusztuló korallzátonyokat. Feltűnően emberszerűen beszél az egyik leggyorsabban fejlődő robot. Liverpoolban épül a világ legnagyobb árapály-erőműve. Pontosabbá válhatnak a GPS-eszközök. Felszállt a világ legnagyobb repülőgépe, majd a levegőben elindult róla egy másik hiperszonikus gép. Szomorú valóság: 14 önvezető autóból csak 1 ment át a vizsgán. Automatizálás jelenthet megoldást a munkaerőhiányra a csiszolásban is. A világ legnagyobbja lehet a Hollandia partjainál épülő úszó napelempark. Meghaladja a bolygó élőlényeinek tömegét az ember által termelt tárgyak tömege. Tilos lesz beltéri kamerákat felszerelni az Airbnb szállásokon.

18:00 – Helyi Hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:25 - Irodalom az Éterben:J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix rendje

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben: Rejtő Jenő - Az Elveszett cirkáló

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Arany-Michels Tímea – Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Aréna