Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 09. 24. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Baracskai János, a Mária Rádió technikus önkénteseinek koordinátora

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Lee Child - Ne add fel könnyen

5:30 – Serkenj fel! : Kohi-Pál Eszter- Református

6:00 – Helyi hírek

6:10 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Felújítások és megújulás. Ezzel a két szóval lehet leginkább összefoglalni azt a beszélgetést, amely nagytiszteletű Bödecs Pál elnök-lelkésszel készült. A templom, a tetőzetek és az orgona megújulása fontos dolog, de ennél is lényegesebb, hogy a közösségi élet miként folytatódik, hogyan és honnan kap lendületet, erőt és áldást! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 –MTI Országos hírek

9:00 –MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Jóllét: Mesés bábok - bábos mesék! - beszélgetés Fejes Józsefné Erzsikével az idén 25 esztendős Szivárvány Bábcsoport vezetőjével a kezdetekről, a jelenről és a nagyon tartalmasnak ígérkező közeli jövőről. Bábos történeteket nem csak gyerekeknek! Meg kell hallgatni! (ismétlés)

11:00 –MTI Országos hírek

11:10 – A tudomány mai állása: Szupernóva-kitörést idézett elő egy csillagütközés. Rendkívül közel került a Földhöz egy aszteroida. Mitől függ a testmagasságunk? Hormonok befolyásolják az ízérzékelést. Jó tanácsok a gerinckímélő futáshoz. Mi történik a testünkben a fogyókúra alatt. Megtévesztő lehet, ha egy robot visszanéz ránk. Hadriánusz római császár hatalmas szobrára bukkantak. (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatás

13:00 –MTI Országos hírek

13:10- Halasi Kaleidoszkóp: Egy különös tanévnyitó alkalom. A Kiskunhalasi Mozi adott otthont annak a programnak, amelyen a helyi oktatási intézmények diákjait fogadták egy igazán különleges programmal. Kecskemétről érkezett az a csoport, mely a fiatalokat érintő, őket foglalkoztató kérdéseket dolgozza fel színdarab formájában. Drogfogyasztás, bántalmazás és az álmok összetörése... mindezek a gondolatok egy idő után elviselhetetlen teherré válhatnak. Hogy ne így legyen, ebben segít ez a nagyszerű kezdeményezés!

14:00 – Helyi hírek

14:10 – Zöld-tál: Egyre több embert érint az ételintolerancia. Zöld-tál magazinunkban Kovácsné Csomor Fannival, a Zöld Megálló Reform Ételbár tulajdonosával beszélgetünk az ételintoleranciáról, és annak megoldási lehetőségeiről. Műsorunkból kiderül mivel és hogyan védhetjük ki az ilyenkor jelentkező enyhébb vagy súlyosabb tüneteket, illetve miből és milyen ételeket készíthetünk egészségünk megvédése érdekében. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 –MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé magazin

16:00 – Helyi hírek

17:00 –MTI Országos hírek

18:00 – Helyi hírek

18:10- Önindító: Bödecs András kémia-angol szakos tanárjelölt a vendégünk. András városunk szülötte, a Szilády gimnázium volt diákja jelenleg a Lónyai Református Gimnáziumban tölti 6. gyakornoki évét. Bár minden kompetenciája előrejelezhette ezt a hivatást, nem volt sima a pályakeresés az életében. A középiskolai kiváló kémia eredmények után elsőként a vegyész, majd a bionikus szakot próbálta. De hamarosan érezte, hogy ez nem az ő világa, így egy évet töltött Angliában. Itt gyerekcsoportokkal dolgozott, ami tapasztalat megérlelte benne, hogy kémia-angol szakos középiskolai tanár szeretne lenni. Innovatív elképzelései a pedagógiában találkoztak magyar-angol szakos tanár bátyja törekvéseivel is, így erősítették egymást az új utak keresésében. Egyre inkább világos, hogy a jó tanár, és tanítás érték, így értékelő keretrendszerében az órai jó munkával zsét lehet szerezni, amin érdekes házikat, vagy éppen ötöst lehet vásárolni, vagy egy dolgozatban segítő kérdést. Kedvenc területe a tanulásmódszertan, sokat foglalkozik avval, hogyan lehet ezt magántanítványainak, illetve iskolai keretben átadni, hisz ez kulcsa mindennek, legfőképp a felsőoktatásba kerülve. Hogy hogyan is gondolkodik minderről megtudjátok a beszélgetésből, illetve honlapjáról: https://bodecsandras.com/

19:00 –MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Tony Wolf: A gyűrű

19:25 - Irodalom az éterben:J. K. Rowling: Harry Potter és a főnix rendje

20:00 – Helyi hírek

20:10 - Aréna

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel:Kohi-Pál Eszter- Református(ismétlés) és Lélekműhely: A magas belső önbecsülés jegyei 2.rész

22:00 –MTI Országos hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Frei Tamás - A Bankár