Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 09. 25. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló:dr. Entz László érsebész, egyetemi tanár 1. rész

 

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Lee Child - Ne add fel könnyen

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap Igéje

7:00 – Helyi hírek

8:00 – MTI Országos hírek

8:10 – Zöld-tál: Egyre több embert érint az ételintolerancia. Zöld-tál magazinunkban Kovácsné Csomor Fannival, a Zöld Megálló Reform Ételbár tulajdonosával beszélgetünk az ételintoleranciáról, és annak megoldási lehetőségeiről. Műsorunkból kiderül mivel és hogyan védhetjük ki az ilyenkor jelentkező enyhébb vagy súlyosabb tüneteket, illetve miből és milyen ételeket készíthetünk egészségünk megvédése érdekében. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – MTI Országos hírek

9:10 – Ziccer: Kétszer meg kellett nyerni az NBIII-at, hogy felkerüljünk az NBII-be! - beszélgetés Mészáros Tiborral, Juhász Károllyal és Harkai Péterrel a pontosan 50 esztendővel ezelőtti fantasztikus halasi labdarúgó sikerről. 1971-ben a Kiskunhalasi MEDOSZ kimagasló teljesítménnyel megnyerte az NBIII-as bajnokságot és feljutott az NBII-be, ahol rögtön az első évben bronzérmet nyert. Előtte és utána sem volt ehhez fogható halasi labdarúgó siker! A legendás játékosokkal emlékezünk azokra a felejthetetlen évekre a Ziccerben. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

10:00 – Helyi hírek

10:10- Érdekes emberek: Újra szól az orgona! Felemelő istentisztelet keretében került átadásra és bemutatásra a Kiskunhalasi Református Gyülekezet felújított orgonája. Az ünnepi alkalmon főtiszteletű Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a zsinat lelkészi elnöke hirdette Isten igéjét. Vele beszélgettünk a református egyház jelenéről és jövőjéről. (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – 153-Lélekmód: A KRK Szilády Áron Gimnázium és Kollégium 2021/2022-es induló tanévéről - Varga Judit igazgatót halljuk. Sikeres beiskolázásról, sok új kisdiákról, kiemelkedő felvételi eredményekről számol be az igazgatónő. Nagy öröm mindenkinek a jelenléti oktatás, látom ezt a diákokon, kollégáimon egyaránt - meséli. Az év célkitűzései között a nagy volumenű nyertes Erasmus pályázatban megfogalmazott fejlesztő értékelés, kompetencia alapú oktatás, nemzetköziesítés, valamint digitális kompetenciafejlesztés szerepel. Ezek keretében 22 pedagógus mehet külföldi képzésre az elkövetkező 15 hónapban, diákcsere, szakértői segítség és két külföldi intézmény látogatás szerepel még a pályázatban, melyek egyikének helyszíne Finnország lesz. Ezek mellett a fenntarthatóság a fő fókusza az idei pedagógiai célkitűzéseknek - meséli a vezető a beszélgetésben. Tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

13:00 – MTI Országos hírek

13:10-Bitmobile: (ismétlés)

14:00 – Helyi hírek

15:00 – MTI Országos hírek

15:10- Királyfik és Királylányok

16:00 – Helyi hírek

16:10 – Halasi szószékek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10- Klasszikusok órája: A múlt héten és most is az 50 éves világhírű szoprán énekel. Anna Nyetrebko Oroszországban született, Krasznodarban, kubányi kozák eredetű családban. A szentpétervári zeneiskolában tanult, ezalatt a Mariinszkij Színházban takarítónőként dolgozott, hogy ingyenesen megnézhesse az előadásokat. Valerij Gergijev karmestersége alatt kapta első szerepeit, aki egyben a mentora is lett. 22 évesen debütált Susanna szerepében, Wolfgang Amadeus Mozart Figaro házassága című operájában. A Mariinszkij társulatával számos fontos szerepben feltűnt; Rossini A sevillai borbély, illetve Mozart A varázsfuvola című operájában.

18:00 – Helyi hírek

18:10- Hitvalló

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat:

19:25 – Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és a főnix rendje

20:00 – Helyi hírek

20:10 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:10 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A magas belső önbecsülés jegyei 3.rész

22:00 – Helyi hírek

22:10 - Éjszakai virrasztó irodalom: Frei Tamás - A Bankár