Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 08. 27. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kárpáti Tamás 2.rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Gárdonyi Géza - Az én falum

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 – Helyi hírek

6:10 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Fehér Péterrel beszélgetünk a halasi vizekről és a Rákosi viperáról. A Dong-éri csatorna szerepe és a halasi vizek állapota a fő téma mai adásunkban a Vas Varjú Természetvédelmi Alapítvány vezetőjével. Sajna nincs jó helyzet itt a Kiskunságban vizek tekintetében, a terület vízmegtartó ereje rossz, melyet a fenyves erdők tovább rontanak. Miért van ez így, mik lehetnek az okok, erről hallunk bővebben. Az élőhelyek sem a legideálisabbak, ez lehet az oka annak is, hogy  a rákosi, amúgy veszélytelen vipera is nagyon régen bukkant fel a térségben. Tartsanak velünk a beszélgetésbe! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 –MTI Országos hírek

9:00 –MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Jóllét: Mozdulj ránk Halas! - beszélgetés Zsán-Klucsó Ivett rendezvényszervezővel, aki csapatával együtt, szeptember 4-én vár mindenkit egy egész napos programkavalkádra a Hirling József Lovasparkba. Sportági bemutatók, légvárak, rodeó bika, játékok, egészségfelmérés és még sok minden más várja az érdeklődőket erre a csodálatos napra a lovasbázis területére. Mozdulj ránk Halas! Részleteket a Jóllét magazinban. (ismétlés)

11:00 –MTI Országos hírek

11:10 – A tudomány mai állása: A szokatlanul puha talaj miatt nem sikerült a marsi mintavétel. Nagyon furcsa követ találtak a Marson. Elképesztő mennyiségű arany van egy aszteroidán a Föld közelében. Óriási magyar siker: tüdőátültetéssel mentettek meg egy beteget. Bizonyos gyógyszerekkel kerülje a napot! Hogyan kerülhetőek el a rákos betegségek? Rejtélyes, vérvörös medúzák bukkantak fel az Atlanti-óceán mélyén. Az orangutánok maguktól jönnek rá a diófélék feltörési módjára. Megtalálták a rejtélyes Hentesek hídját. Átköltöztették a legendás Kheopsz fáraó több ezer éves napbárkáját. (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatás

13:00 –MTI Országos hírek

13:10- Halasi Kaleidoszkóp: Hegedűs Zoltánt halljuk a Rumba Gitana friss eseményeiről. Hegedűs Zoli, a halasi együttes alapítója, mintegy apukája mesél az elmúlt két év történéseiről. Történtek tagcserék 2019-ben, az együttes megújult lendülettel vágott bele az idei évbe. A nyáron nyolc fellépéssel a hátuk mögött két friss klipet is megjelentetett. A legújabb, a Mosoly sziget épp a napokban látott napvilágot. Hallunk a változásokról, a klip születésének folyamatáról. Örömünkre hamarosan itt köszönthetjük őket a Halasi Szüreti Fesztiválon a borudvarban. Tartsanak velünk, hallgassuk dalaikat, és ha tehetik látogassanak ki a borudvarba személyes találkozásra az együttessel! Az augusztus 20-án megjelent friss klip itt elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=z0hqN1-y_LY

14:00 – Helyi hírek

14:10 – Zöld-tál: Angol királyi ételek - Mongyi Marianna a Zöld Híd Egyesület vezetője az angol királyi család szokásairól, kedvenc ételeiről beszél. Megtudjuk, mi a kedvenc reggelije Erzsébet királynőnek, és hogy melyik süteményt szeretik a legjobban. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 –MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé magazin

16:00 – Helyi hírek

17:00 –MTI Országos hírek

18:00 – Helyi hírek

18:10- Önindító: Gavlik Ádám mechatronika mérnök és a Worldskills világverseny Kínában. Ádám a Szilády gimnázium volt diákja nemrégiben szerezte meg a mérnöki diplomáját. Ám az idei évben ezen túl más siker is koronázta munkáját, mivel felkészülésével megszerezte a jogot a Worldskills nemzetközi versenyen ipar 4.0 kategóriában történő versenyzéshez 2022-ben Kínában. Hallunk a felkészülésről, amely intenzíven zajlik Budapesten a Festo KFT-nél, amely versenyt és felkészülést a Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamra is támogatja. Mi is a verseny célja, hogyan lehetett bekerülni, no és hogyan zajlik a felkészülés a kínai megmérettetésre? Tartsatok velünk a részletekért!

19:00 –MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Vadadi Adrienn: A gyönyörűen író ceruza

19:25 - Irodalom az éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és a tűz serlege

20:00 – Helyi hírek

20:10 - Aréna

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Konfliktusok. "Hogyan legyünk boldogtalanok?"-kurzus 1.rész

22:00 –MTI Országos hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Alistair Maclean - Éjjeli őrjárat