Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 08. 28. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dörner György

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Gárdonyi Géza - Az én falum

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap Igéje

7:00 – Helyi hírek

8:00 – MTI Országos hírek

8:10 – Zöld – tál: Angol királyi ételek - Mongyi Marianna a Zöld Híd Egyesület vezetője az angol királyi család szokásairól, kedvenc ételeiről beszél. Megtudjuk, mi a kedvenc reggelije Erzsébet királynőnek, és hogy melyik süteményt szeretik a legjobban. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – MTI Országos hírek

9:10 – Ziccer: Nagyon produktív év elé nézünk! - beszélgetés Fodor Tamással a Szilády RFC elnökével. Néhány nap múlva rajtolnak az ősz-tavaszi rendszerű bajnokságok és a Szilády RFC számára is friss kihívásokat jelentenek ezek a megmérettetések. Tervek, elképzelések a Ziccer című sportmagazinban. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

10:00 – Helyi hírek

10:10- Érdekes emberek: Nem a múltban, hanem a múltból élünk! Az elmúlt két év kényszerű bezártsága nem tett jót egyetlen közösségnek sem; sajnos, a Szilády Áron Társaság programjait is jócskán felülírta. Lukács László úrral, a Társaság elnökével most arról beszélgetünk, hogy miként igyekeznek színvonalas programokkal folytatni a megkezdett értékközpontú munkát. Tekintsék ezt egyfajta meghívónak is, hiszen a szervezők nem önmaguknak, hanem Kiskunhalas minden érdeklődő lakosának szervezik alkalmaikat! (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – 153-Lélekmód: 50+1 éve ballagott el a Szűts József Általános Iskola 8. c ének-zene tagozatos osztálya 3.rész. Pősz Attila 50 éves osztálytalálkozóról szóló riportsorozatában folytatja a beszélgetést olyan osztálytársaival, aki első volt a tornasorban, ezért tudja, hogy milyen volt a hátsó padból szemlélni a történéseket. Volt, aki az iskolában lakott, az épületet keresztül-kasul ismerte, ennek titkait osztja meg velünk. Akivel 12 évig járt egy osztályba, ismeri a Körösök vidékének mezőgazdaságát-vízgazdálkodását. Hallgassák szeretettel a beszámolókat! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

13:00 – MTI Országos hírek

13:10-Bitmobile: (ismétlés)

14:00 – Helyi hírek

15:00 – MTI Országos hírek

15:10- Királyfik és Királylányok

16:00 – Helyi hírek

16:10 – Halasi szószékek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10- Klasszikusok órája: Demis Roussos (született: Artémiosz Vendúrisz Rúszosz Alexandria, Egyiptom, 1946. június 15. – Athén, 2015. január 25.) világhírű görög énekes, az egykori Aphrodite’s Child nevű progresszív rockegyüttes frontembere, a hetvenes évek egyik legjellegzetesebb popikonja. Dalait több nyelven is énekli (többek közt angolul, franciául, németül, spanyolul, olaszul és görögül), míg magyarul Zámbó Jimmy énekelte számos dalát. Napjainkig világszerte több mint 50 millió albumát adták el. Legismertebb slágerei közé tartozik a Rain and Tears, a We Shall Dance, a Forever and Ever és a My Friend the Wind, valamint a Goodbye My Love, Goodbye. Az idén lenne 75 éves.

18:00 – Helyi hírek

18:10- Halas Anno: Halasi cigányok nyomában. Honnan jöttek, mikor érkeztek Európába, Magyarországra és Halasra a cigányok? Mit kell róluk tudni a származásukról? Miért engedték őket letelepedni a magyarok már a középkortól? Milyen hiányszakmákat pótoltak a gazdasági életben? Mit tudunk a halasi cigányokról? Mi történt a roma holokausztban? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a Halas anno magazinban Végső István történésszel. 

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: Vadadi Adrienn: Mi változott meg

19:25 – Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és a tűz serlege

20:00 – Helyi hírek

20:10 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:10 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Konfliktusok. "Hogyan legyünk boldogtalanok?"- kurzus 2.rész

22:00 – Helyi hírek

22:10 - Éjszakai virrasztó irodalom: Alistair Maclean - Éjjeli őrjárat